Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes αναβαθμίζει τις EQE, EQS και EQS SUV

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes αναβαθμίζει τις EQE, EQS και EQS SUV

ΝΕΑ

H Mercedes αναβαθμίζει τις EQE, EQS και EQS SUV

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα sedan της, EQE και EQS, όπως και η EQS SUV θα αποκτήσουν αποδοτικότερο σύστημα χάρη στο οποίο θα αυξηθεί συγκριτικά η αυτονομία κίνησής τους.

Advertisement
Advertisement

Στη Mercedes-Benz, δεν σταματούν την εξέλιξη σε κάθε τομέα και σε όλα τα μοντέλα τους. Όπως έγινε γνωστό από την γερμανική εταιρεία, αυτή τη φορά οι όποιες αλλαγές θα αφορούν στις EQE, EQS και EQS SUV.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, από τον προσεχή Ιούλιο, τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα έχουν το σύστημα «DCU» («Disconnect Unit»). Αυτό, στις τετρακίνητες εκδοχές «4Matic» των αυτοκινήτων, δηλαδή με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, θα απενεργοποιεί τον εμπρός όταν δεν απαιτείται από τις συνθήκες κίνησης και όταν ο οδηγός δεν πιέζει έντονα το δεξί πεντάλ.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα κινούνται μόνο με τον έναν ηλεκτροκινητήρα (τον πίσω), γεγονός που σημαίνει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια την αύξηση της αυτονομίας κίνησης.

Επίσης, από τη Mercedes-Benz επίσης γνωστό ότι εκτός του συγκεκριμένου συστήματος, οι EQE, EQS θα διαθέτουν και τη νέα αντλία θερμότητας η οποία τοποθετείται ήδη στην EQE SUV.

Advertisement

Χάρη σε αυτή, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος «ITM» (Intelligent Thermal Management»), θα υπάρχει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας που απαιτείται για τη διατήρηση της θερμοκρασίας των μπαταριών στο κατάλληλο εύρος, όπως και για τη λειτουργία του κλιματισμού στο εσωτερικό τού αυτοκινήτου.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει η Mercedes-Benz, η (δικίνητη) EQE 350+ έχει μέγιστη ισχύ 292 ίππους και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 654 χλμ. (κατά «WLTP»).

Η (δικίνητη) EQS 450+ αποδίδει 333 ίππους έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 780 χλμ. (κατά «WLTP»). Για την EQS 580 4Matic, η οποία έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 523 ίππους, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία είναι 676 χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Τέλος, οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ευκαιρία τής αναβάθμισης η EQS 580 4Matic θα αποκτήσει το σύστημα κίνησης της EQS SUV 580 4Matic η οποία έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 544 ίππους, δηλαδή 21 περισσότερους συγκριτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQE 350+
Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα