Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;

ΝΕΑ

Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;

ΝΕΑ

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι καθιερωμένες ονομασίας της μάρκας είναι αυτές που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Με την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση η Mercedes αποφάσισε να δημιουργήσει την υπο-μάρκα EQ και να χρησιμοποιεί αυτά τα αρχικά σε όλα της τα EVs προκειμένου να τα διαχωρίζει από τα συμβατικά της μοντέλα. Έτσι λοιπόν στη γκάμα της υπάρχουν από την ΕQA μέχρι και την EQS.

Από ότι όμως φαίνεται η συγκεκριμένη ονοματολογία μάλλον μπερδεύει τους υποψήφιους αγοραστές των EVs της. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι πως υπάρχει EQE και EQE SUV, καθώς και EQS και EQS SUV -χωρίς το SUV να αναγράφεται κάπου στο αμάξωμα- ενώ αν δεν γνωρίζει κανείς τα αυτοκίνητα θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει πως η EQA είναι η ηλεκτρική A-Class, η EQB η αντίστοιχη B-Class κ.ο.κ.

Έτσι η σκέψη των υπευθύνων της Mercedes είναι κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουν τις καθιερωμένες επωνυμίες και η EQA να γίνει GLA κ.λπ.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ενώ προς αυτήν την επιλογή συνηγορεί και το ότι στο μέλλον όλα τα μοντέλα της Mercedes θα είναι έτσι κι αλλιώς ηλεκτρικά οπότε δεν θα υπάρχει και λόγος διαχωρισμού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
Ποια είναι η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων;
Δοκιμή: Mercedes EQE 350+

Advertisement