Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes: Αυτονομία Επιπέδου 3 στις ΗΠΑ και επισήμως (+video)

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Αυτονομία Επιπέδου 3 στις ΗΠΑ και επισήμως (+video)

Mobility

Mercedes: Αυτονομία Επιπέδου 3 στις ΗΠΑ και επισήμως (+video)

Mobility

Η Mercedes-Benz γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει έγκριση τύπου για αυτονομία Επιπέδου 3 στις Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή έγινε στην πολιτεία της Νεβάδας, όπου η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για τη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης.

Η Mercedes-Benz έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε τέτοια έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προχώρησε για το λόγο αυτό στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της CES στο Λας Βέγκας. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη τόσο στη Mercedes S-Class, όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική EQS.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την SAE International, η αυτονομία Επιπέδου 3, επιτρέπει σε ένα όχημα να κινείται μόνο του υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν πληρούνται κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο οδηγός μπορεί να πάρει τα μάτια του από το δρόμο και νομικά καλύπτεται στο να θεωρηθεί πως δεν οδηγούσε σε περίπτωση ατυχήματος έχοντας σε λειτουργία το Drive Pilot.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως το σύστημα Drive Pilot, λειτουργεί μόνο σε ταχύτητες έως και 64 χλμ./ώρα, κάτι που σημαίνει πως θα χρησιμοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η άνεση που προσφέρει η λειτουργία του Drive Pilot επιτρέπει στον οδηγό να μην έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο αλλά να ασχολείται –για παράδειγμα- με τα mail του.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes με το Drive Pilot απευθύνεται στους ιδιώτες πελάτες της, σε αντίθεση με κάποιες εταιρείες που έχουν πάρει έγκριση τύπου για να λειτουργούν ρομποταξί σε περιοχές όπως εκείνη του Σαν Φραντσίσκο. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, μια και μιλάμε για τεχνολογία που προορίζεται για εμπορική χρήση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Race Of Champions θα γίνει με το CUPRA UrbanRebel Racing Concept
H Google της Κίνας έχει τα δικά της ηλεκτρικά
Marko: Φοβού την Mercedes στην F1