Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;

ΝΕΑ

Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;

ΝΕΑ

Η McLaren είναι μία από τις τελευταίες εταιρείες που δεν έχει κάποιο SUV μοντέλο στην γκάμα της. Θα διαρκέσει αυτό; Κι αν ναι, πόσο;

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη έλευση του κ. Michael Leiters στη McLaren για να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε αυτή, σημαίνει την αλλαγή κάποιων καταστάσεων η οποία συμβαίνει πάντα σε μια τέτοια περίπτωση. Ο κ. Leiters προήλθε από τη Ferrari, όπου ήταν Διευθυντής στο τμήμα Τεχνολογίας της ιταλικής εταιρείας και υπεύθυνος για πολλές από τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στα μοντέλα του Maranello την τελευταία δεκαετία.

Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για την Purosangue, του πρώτου SUV μοντέλου της. Επίσης, πριν πάει στην εταιρεία τού «Commendatore», εργαζόταν στην Porsche και διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην εξέλιξη της Cayenne. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι χρειάζεται ένα αντίστοιχο μοντέλο αυτής της κατηγορίας και επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα, πλέον, είναι τι θα πράξει στην περίπτωση της βρετανικής εταιρείας. Θα εξακολουθήσει την ως τώρα πολιτική της ή θα συμβάλλει να αλλάξουν τα δεδομένα; Ο αυτοκινητικός Τύπος τού Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον σχετικά και επιδιώκει να διαπιστώσει τις προθέσεις του για το εάν θα κάνει το ίδιο και στη McLaren.

Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Leiters (φωτογραφία) είχε δηλώσει στο βρετανικό περιοδικό Autocar: «Εξέλιξα ένα SUV στη Ferrari και ένα στην Porsche, συνεπώς αγαπώ αυτά τα οχήματα». Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο επίσης βρετανικό Car τόνισε: «Νομίζω ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει περισσότερο κερδοφόρα εάν στραφούμε και σε άλλες κατηγορίες και νέα οχήματα».

Advertisement

Εάν, τελικά, τα στελέχη της εταιρείας αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα SUV όχημα, θα πρέπει να προσέξουν πολύ και το θέμα σχεδιασμού τού αμαξώματος του, πέραν των υπολοίπων τομέων του (κινητήρας, επιδόσεις, ανάρτηση). Καθώς η εταιρεία δίνει σημαντικό βάρος στην αεροδυναμική των μοντέλων της, απότοκο των μηχανικών της που ασχολούνται με τα μονοθέσια της McLaren στη Formula 1, θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στο αντίστοιχο μοντέλο της εάν προκριθεί η εξέλιξη και παραγωγή του.

Advertisement

Πάντως, στην περίπτωση που συμβεί αυτό υπάρχει μια πιθανότητα να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Ο κ. Leiters δήλωσε ότι «εάν είναι να κατασκευάσουμε ένα SUV όχημα θα πρέπει να το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο», χωρίς να εξηγήσει περισσότερο τι εννοεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)
To «Jolly Green Giant» του Bruce McLaren επέστρεψε μετά από 57 χρόνια
Η McLaren Solus GT στην πραγματικότητα (+video)

Advertisement