Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)

ΝΕΑ

Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz SLR McLaren είναι ένα πολύ ιδιαίτερο supercar, του οποίου η παραγωγή κανονικά, ολοκληρώθηκε το 2009 αλλά όπως φαίνεται θα επανέλθει στο προσκήνιο έστω και για συγκεκριμένο λόγο.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή της SLR, σταμάτησε λίγο πάνω από τις 2.100 μονάδες και ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ειδική έκδοση 722 Edition, που ήταν προς τιμήν του Sir Stirling Moss.

Η ειδική αυτή έκδοση, παρήχθη σε μόλις 21 μονάδες αλλά τώρα, όπως προκύπτει από το video, η McLaren Special Operations (MSO) προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για λίγους που θα ήθελαν μια καινούργια SLR 722 GT. Τα μόνο που χρειάζεται, είναι να έχουν μια «απλή» SLR και περίπου 350.000 ευρώ για το κόστος της μετατροπής. Ο γνωστός λάτρης των SLR της McLaren, Manny Khoshbin είναι ένας από τους ιδιοκτήτες SLR που θα κάνουν την κίνηση για να αποκτήσει μια 722 GT.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα νέο πακέτο ρυθμίσεων της ανάρτησης, νέο σύστημα διεύθυνσης και σύστημα εξάτμισης με βαλβίδα παράκαμψης που επιτρέπει στον turbo V8 των 5,4 λίτρων να ακούγεται πραγματικά δυνατά. Σύμφωνα με το video, υπάρχουν και άλλες αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο αλλά λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως από την MSO. Ένα ακόμα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, είναι πως μόνο 12 αυτοκίνητα θα «μετατρέψει» η MSO, κάτι που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι, μάλλον θα πρέπει να βιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;
Ricciardo: Διαψεύδει τα περί αποχώρησής του από την McLaren
Αλλαγές για τη Mercedes-Benz EQV