Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;

ΝΕΑ

Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο που άλλαξε την ιστορία της αυτοκίνησης ίσως να επιστρέψει σύντομα και μάλιστα ως ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Η εμβληματική ΜcLaren F1 υπήρξε το αυτοκίνητο που σημάδεψε την δεκαετία του 90, και ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των hypercars. Ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρη και οι τιμές της, όταν και όποτε κάποια από τις 109 που κατασκευάστηκαν βγαίνει σε δημοπρασία, ξεπερνά πλέον τα 20 εκατομμύρια.

Για την κατασκευή εκείνου του ιστορικού αυτοκινήτου είχαν συνεργαστεί δύο μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αγώνων. Η BMW και η McLaren. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού CAR, οι δύο εταιρίες είχαν πρόσφατα μία συνάντηση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ενδεχόμενο από κοινού παραγωγής δύο νέων μοντέλων. Ένα από τα δύο θα είναι ένα σύγχρονο hypercar με ηλεκτρική κίνηση, το οποίο θα είναι το αντίστοιχο στις μέρες μας της F1 της δεκαετίας του 90.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή τη συνεργασία, η McLaren θα προσφέρει την τεχνογνωσία στην κατασκευή πλαισίου από carbon fiber αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τις αναρτήσεις και το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Ενώ η BMW θα παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τις μπαταρίες, τα μοτέρ και το λογισμικό.

Advertisement

Η BMW θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι η Audi, η Mercedes-AMG και η Porsche βρίσκονται στην διαδικασία εξέλιξης ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Τα αυτοκίνητα αυτά ετοιμάζονται για το τέλος της δεκαετίας, και η BMW δεν θα μπορούσε να λείπει από τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin
McLaren: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;
H Mclaren δεν ξέχασε την επέτειο της βασίλισσας

Advertisement