Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren Solus GT στην πραγματικότητα (+video)

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren Solus GT στην πραγματικότητα (+video)

ΝΕΑ

Η McLaren Solus GT στην πραγματικότητα (+video)

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Gran Turismo ως μέρος του προγράμματος Vision GT Project του γνωστού videogame.

Advertisement
Advertisement

Αυτό όμως άλλαξε. Ένα δημιούργημα των σχεδιαστών του παιχνιδιού και “εργαλείο” στα χέρια των παικτών ανά τον κόσμο παίρνει σάρκα και οστά. Η McLaren αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και παρουσίασε την έκδοση παραγωγής ενός αυτοκινήτου που ξεκίνησε την ζωή του μέσα στις κονσόλες και τις οθόνες.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο supercar που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2017 στο Gran Turismo με την ονομασία McLaren Ultimate Vision Gran Turismo. Kαι τώρα ετοιμάζεται να κυλήσει τους τροχούς του σε πραγματική άσφαλτο σε πίστες σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα όχημα αποκλειστικά για χρήση σε πίστες, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 κομμάτια, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε έχουν όλα ήδη πωληθεί.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένας V10 των 5,2 λίτρων με σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων. Ο κινητήρας αυτός περιστρέφεται έως και πάνω από τις 10.000 στροφές, αποδίδοντας 828 ίππους και 648 Νm ροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin