Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mazda, κυριολεκτικά, κάνει unboxing του CX-90 (+video)

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mazda, κυριολεκτικά, κάνει unboxing του CX-90 (+video)

ΝΕΑ

Η Mazda, κυριολεκτικά, κάνει unboxing του CX-90 (+video)

ΝΕΑ

Στις 31 Ιανουαρίου, τρέχοντος έτους, η Mazda θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του νέου CX-90. Ως τότε, μας προϊδεάζει γι’ αυτό, βγάζοντας από το κουτί τους τα τμήματα που το συντελούν.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη τής Mazda βρήκαν τον τρόπο για να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα από το νέου CX-90, το καινούργιο μεγάλων διαστάσεων SUV μοντέλο της. Επέλεξαν τον Hiroyuki Sanada, τον γνωστό Ιάπωνα ηθοποιό, να πρωταγωνιστήσει σε ένα σύντομο βίντεο.

Αυτός έχει για «συμπρωταγωνιστές» κάποια από τα τμήματα του αυτοκινήτου τα οποία εμφανίζονται στα μάτια μας με την πρακτική που εφαρμόζουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου. Με το να τα βγάζουν από το κουτί τους («unboxing»).

Advertisement
Advertisement

Στο οπτικό προοίμιο βλέπουμε στοιχεία από το αμάξωμα και το εσωτερικό όπως έναν από τους τροχούς, το υποβραχιόνιο, τον κινητήρα και μέρος της μάσκας του. Το CX-90 θεωρείται ο αντικαταστάτης τού CX-9, αλλά η Mazda δεν έχει διευκρινίσει εάν θα καταργήσει το δεύτερο ή εάν θα συνεχίσει να το διαθέτει παράλληλα με το καινούργιο μοντέλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι επταθέσιο και θα διατίθεται με δύο κινητήρες. Ο ένας θα είναι ο καινούργιος τρίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος, εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας ο οποίος διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

O δεύτερος, θα είναι ο τετρακύλινδρος 2.5 e-SkyActiv ο οποίος διαθέτει σύστημα Plug-in Hybrid και υπάρχει ήδη στο CX-60. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του είναι 327 ίπποι/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή του 500 Nm/4.000 σ.α.λ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV
Mazda: Ένας αιώνας γεμάτος πάθος για τελειότητα
Mazda Takumi: Η τέχνη του πηλού (+video)