Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda Takumi: Η τέχνη του πηλού (+video)

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda Takumi: Η τέχνη του πηλού (+video)

ΝΕΑ

Mazda Takumi: Η τέχνη του πηλού (+video)

ΝΕΑ

Ο πηλός αποτελεί την πρώτη ύλη για πολλά πράγματα, ακόμα και για κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Mazda.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda ανέκαθεν είχε διαφορετική οπτική των πραγμάτων σχεδιάζοντας και εξελίσσοντας τεχνικές που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει τολμήσει να προσεγγίσει. Οι μηχανικοί της έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον τρόπο που δουλεύουν πάνω σε κάθε όχημα και οποιοδήποτε δημιούργημά τους αποτελεί ουσιαστικά έναν καμβά για να δείξουν την τέχνη τους.

Ανάμεσα στα τμήματα σχεδιασμού της Mazda θα συναντήσει κανείς τους Takumi Masters, μια επίλεκτη ομάδα σχεδιαστών οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τον πηλό. Οι τεχνίτες Takumi μεταφέρουν το πάθος και τη φαντασία τους σε κάθε όχημα της Mazda δουλεύοντας πάνω σε νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία 20 χρόνια η δουλειά τους είναι εμπνευσμένη από το πάθος των Ιαπώνων για τελειότητα. Η βασική ιδέα στις δημιουργίες τους είναι απλή καθώς αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το τελικό σχέδιο του κάθε μοντέλου σε πραγματικές διαστάσεις.

Από την ιδέα έως την ολοκλήρωση, σε ένα ομοίωμα 1:1 απασχολείται μια πλήρως στελεχωμένη ομάδα για περίπου ένα χρόνο. Στη φάση εξέλιξης ενός νέου Mazda δημιουργούνται πολλά μοντέλα από πηλό, ένα μόνον είναι αυτό που θα καταλήξει να γίνει η έμπνευση για το μοντέλο παραγωγής. Ο μοντελιστής θερμαίνει πρώτα τον πηλό, ένα ειδικό μείγμα κεριού, λαδιού, χρωστικής και υλικού πλήρωσης, στους 60°C.

Advertisement

Το εύπλαστο υλικό στη συνέχεια εφαρμόζεται στο πλαίσιο στήριξης πριν διαμορφωθεί και πάρει το σχήμα ενός αυτοκινήτου. Η δουλειά πάνω στον πηλό γίνεται με το χέρι, μεταφέροντας ενέργεια και συναίσθημα σε κάθε πτυχή της επιφάνειας. Η φόρμα γίνεται ψηφιακό μοντέλο 3D, μόνο όταν το μοντέλο από πηλό επιτύχει την απόλυτη ισορροπία.

Advertisement

Ένα μοντέλο από πηλό ζυγίζει περίπου 1,5 τόνο (μαζί με τον ατσάλινο σκελετό του), πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο βαρύ από ένα σημερινό Mazda MX-5 roadster (996 κιλά). Οι ταλαντούχοι σχεδιαστές Takumi λειτουργούν εντελώς αυτόνομα και είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν μια δεδομένη φόρμα χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστούν στενά με τους πραγματικούς σχεδιαστές.

Advertisement

Η τρομακτική εκπαίδευση των τεχνιτών Takumi αποδίδει καρπούς στον τομέα της ευρηματικότητας και της έκφρασης. Αυτό είναι το μυστικό τη δημιουργίας ενός οχήματος με μοναδική ενέργεια, πάθος και γνώση μετατρέποντας το κάθε Mazda από απλό όχημα μετακίνησης σε ένα κορυφαίο έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς.

Βίντεο του Mazda Takumi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κινητήρα θα έχει το νέο Mazda MX-5;
Mazda: Ένας αιώνας γεμάτος πάθος για τελειότητα
Mazda2: Προσθέτει στυλ στην καθημερινότητα