Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής

Ελλάδα 4:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής

ΝΕΑ

Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής

ΝΕΑ

Από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα τα προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται όλο και πιο αισθητά.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ένα μήνα μετά την εισβολή στην Ουκρανία οι επιπτώσεις των ελλείψεων χτυπάνε κόκκινο.

Ήταν θέμα χρόνου το στοκ σε πρώτες ύλες να αρχίζει να μειώνεται ή καλύτερα να εξανεμίζεται, όσον αφορά τα αγαθά που παράγονται στην πληττόμενη Ουκρανία. Για το λόγο του αληθές, η Leoni -που είναι ίσως ο μεγαλύτερος προμηθευτής καλωδίων για τα νέα αυτοκίνητα- δεν είναι σε θέση να καλύψει τις Opel, VW, Porsche, Audi και Lamborghini με τις οποίες συνεργάζεται.

Οι πλεξούδες καλωδίωσης έχουν αυξημένη ζήτηση τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες (με τις νέες τεχνολογίες), όσο και γενικότερα στην παραγωγή ηλεκτρονικών και αυτό κάνει την διακοπή του εργοστασίου παραγωγής στην Ουκρανία καταστροφική.

Advertisement
Advertisement

Γιατί όμως το εργοστάσιο στην Ουκρανία είναι κομβικό;

H Leoni διαθέτει εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι και την Αφρική, ωστόσο η δυτική Ουκρανία είχε πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Η μικρή απόσταση από τη Γερμανία και ο εύκολος δίαυλος μεταφορών, τα φθηνά εργατικά χέρια και η εξαιρετική ποιότητα μετάλλων που παράγονται στην ίδια χώρα, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που κάνουν το εργοστάσιο στην Ουκρανία να χτυπάει σαν καρδιά για τη Leoni, με τις εταιρείες αυτοκινήτου να… ψάχνονται για αιμοδοσία.

Advertisement

Οι γραμμές παραγωγής δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε χωρίς τις πλεξούδες καλωδίωσης και ως εκ τούτου η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι η διακοπή τους για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (πχ 10 ημερών) και στην συνέχεια η επανεκκίνηση τους. Να παράγονται δηλαδή αυτοκίνητα όταν το εργοστάσιο είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες από την πρώτη βίδα μέχρι το πλέον απαραίτητο τσιπάκι.

Advertisement

Αλυσιδωτά οι εταιρείες παράγουν λιγότερα αυτοκίνητα, δημιουργούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις και φυσικά άνοδο στις τιμές πώλησης που συνεχώς «χτυπάνε κόκκινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως θα οδηγήσετε άρμα μεταφοράς προσωπικού (+video)
Ο πόλεμος στην Ουκρανία βόμβα για την αυτοκινητοβιομηχανία
VW: Σταματούν εργοστάσια λόγω της Ουκρανίας

 

Advertisement