Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες των νέων Porsche 718 Boxster και Cayman

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες των νέων Porsche 718 Boxster και Cayman

ΝΕΑ

Οι κινητήρες των νέων Porsche 718 Boxster και Cayman

ΝΕΑ

Πρόσφατα, η Porsche ανακοίνωσε στους μετόχους της τα οικονομικά στοιχεία της για το προηγούμενο έτος, όπως και τα σχέδιά της για τα μελλοντικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τόσο η 718 Cayman όσο και η 718 Boxster. Στο σχέδιο που έχει καταρτίσει η Porsche προβλέπεται ότι η καινούργια γενιά τους θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα παρουσιαστεί έναν χρόνο μετά την αντίστοιχης έκδοσης της Macan.

Μιλώντας προς τους μετόχους της εταιρείας ο Oliver Blume, o Διευθύνων Σύμβουλός της καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των νέων 718 Cayman και 718 Boxster θα αρχίσουν εντός του 2025.

Όπως διευκρίνισε, εκτός από αυτή την έκδοση των μοντέλων θα εξακολουθήσει να διατίθεται και αυτή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, για κάποιο χρονικό διάστημα. Όπως είπε ο Blume, αυτό θα γίνει για να συνηθίσουν οι πελάτες της Porsche στο γεγονός ότι αυτά θα είναι ηλεκτροκίνητα, αλλά και να τους δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιο από αυτά με θερμικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστούν οι πλήρως ηλεκτρικές 718 Boxster και 718 Cayman στα μέσα της δεκαετίας. Θα παρουσιάσουμε το καινούργιο μοντέλο παράλληλα με την έκδοσή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, Μεσοπρόθεσμα, οι 718 θα είναι διαθέσιμες μόνο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητες».

Ωστόσο δεν διευκρίνισε για πόσο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν και οι δύο εκδόσεις τους ταυτόχρονα. Με τα ως τώρα δεδομένα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι αυτό θα είναι για περίπου μία διετία, μετά το 2025.

Advertisement

Όμως, επειδή αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μια ιδιότυπη διαπραγμάτευση μεταξύ χωρών της Ε.Ε (μεταξύ των οποίων και η Γερμανία), με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλλαγή της απόφαση κατάργησης των θερμικών κινητήρων στα καινούργια μοντέλα από το 2035, ίσως υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως προέκυψε το σήμα της Porsche;
Νέες Style Edition Porsche 718 Boxster και 718 Cayman
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS

Advertisement