Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κινεζική BMW i3 προλογίζει την ηλεκτρική 3άρα;

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κινεζική BMW i3 προλογίζει την ηλεκτρική 3άρα;

ΝΕΑ

Η κινεζική BMW i3 προλογίζει την ηλεκτρική 3άρα;

ΝΕΑ

Τη γνωρίσαμε ως hatchback, αλλά πλέον αποκτά τρίτο όγκο για τις ανάγκες μιας εμπορικής καριέρας στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Σε extreme makeover φαίνεται πως υποβλήθηκε η αμιγώς ηλεκτρική BMW i3, δηλώνοντας έτοιμη να σταδιοδρομήσει εμπορικά δρόμους της Κίνας.

Το μοντέλο εγκαταλείπει το hatchback αμάξωμα, αποκτώντας σεντάν χαρακτήρα, βασισμένo στη BMW Σειρά 3 με το μακρύ μεταξόνιο. Η ηλεκτρική της φύση προδίδεται από την κλειστή μάσκα στο μπροστινό μέρος, στις άκρες της οποίας υπάρχουν τα γνώριμα φώτα της βαυαρικής εταιρείας.

Στο προφίλ εδρεύουν αεροδυναμικές ζάντες, όταν στο πίσω μέρος έχει υιοθετηθεί το σχεδιαστικό μοτίβο του μεσαίου μοντέλου, με τα λεπτά φώτα. Δεν απουσιάζουν, όμως, και κάποιες «ηλεκτρικές» ενδείξεις, όπως είναι τα μπλε περιγράμματα στον προφυλακτήρα,  η απουσία εξατμίσεων, αλλά και το έμβλημα eDrive.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των εγγράφων που διέρρευσαν, γνωρίζουμε ότι κινεζική BMW i3 θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 340 ίππων, ο οποίος αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 83,9 kWh. Πρόκειται για ένα κινητήριο σύνολο που χρησιμοποιεί και η BMW i4 eDrive40, η οποία έχει αυτονομία έως 483 χλμ.

Περί διαστάσεων, το μήκος είναι 4,872 μ., το πλάτος 1,846 μ., το ύψος 1,481 μ. και το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,966 μ.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη sedan BMW i3 αναμένονται κατά την αποκάλυψη του μοντέλου, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, τον Απρίλιο.

Το μοντέλο θα σταδιοδρομήσει αποκλειστικά στην Κίνα, αλλά δεν αποκλείεται να προλογίζει και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της “3αρας” η οποία ήδη δοκιμάζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!
Απίστευτο: Μοντέλο της BMW έχει ίδιο όνομα με ένα γνωστό Citroen
To ψηφιακό κλειδί της BMW τώρα και σε τηλέφωνα Android

 

Advertisement