Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!

ΝΕΑ

Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!

ΝΕΑ

Η BMW γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος επιδόσεων M, λανσάροντας ένα επετειακό έμβλημα και νέα χρώματα.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή τη συμπλήρωσης μισού αιώνα ζωής για το τμήμα επιδόσεων της BMW, το Μ Division, οι διοικούντες της εταιρείας ανακοινώνουν ένα επετειακό λογότυπο και μια διευρυμένη χρωματική παλέτα.

Ειδικότερα, όσοι πελάτες της μάρκας επιλέξουν είτε ένα «καθαρόαιμο» M μοντέλο (π.χ. BMW M2), είτε ένα «απλό» με το πακέτο εξοπλισμού M Sport package θα μπορούν να προσθέσουν το εορταστικό έμβλημα, αλλά και τις νέες επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη επετειακή πρωτοβουλία θα αφορά τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα που θα παραχθούν από τον Μάρτιο του 2022 και έπειτα.     

Το έμβλημα μπορεί να ενσωματωθεί στο καπό, στη θύρα του πορτπαγκάζ, αλλά και στους τροχούς των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το λογότυπο ουσιαστικά αποτελεί μια μικρότερων διαστάσεων παραλλαγή του ιδιαίτερα γνωστού σήματος της BMW, περικυκλωμένο από ανοιχτά μπλε, σκούρα μπλε και κόκκινα ημικύκλια, σε λευκό φόντο. Πρόκειται για μια δέσμη χρωμάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το τμήμα “M”, από τη δημιουργία του, το 1972.

Κάθε χρώμα έχει ξεχωριστή σημασία για τους Βαυαρούς: Το μπλε συμβολίζει την BMW, το κόκκινο τις αγωνιστικές δραστηριότητές της, και το βιολετί – αργότερα έγινε σκούρο μπλε – τη σύνδεση μεταξύ των δύο επιχειρηματικών μονάδων.

Advertisement

Τα χρώματα και οι νέες τετράτροχες αφίξεις
Πέρα από το έμβλημα, η BMW γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής του τμήματος επιδόσεων, με ισάριθμα χρώματα με σπουδαία ιστορική σημασία. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red και Frozen Marina Bay Blue.

Επιπροσθέτως, το νέος έτος θα πυροδοτήσει το λανσάρισμα μιας σειράς ιδιαίτερα ενδιαφέροντων μοντέλων, όπως είναι η M3 Touring, μια ειδική έκδοση της BMW M4 Coupe (μάλλον η CSL) και ενδεχομένως η νέα BMW M2.

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, συγκεντρώνει και η επερχόμενη BMW XM, ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο που διεκδικεί τον τίτλο της ισχυρότερης κατασκευής της μάρκας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW: Στην Ελλάδα οι νέες X3 και X4, όπως και οι Μ εκδόσεις τους (+τιμές)
BMW M: Ετοιμάζει το ισχυρότερο μοντέλο της;
Ενδιαφέρεται η BMW για την εξαγορά της McLaren;

Advertisement