Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Μοντέλο της BMW έχει ίδιο όνομα με ένα γνωστό Citroen

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Μοντέλο της BMW έχει ίδιο όνομα με ένα γνωστό Citroen

ΝΕΑ

Απίστευτο: Μοντέλο της BMW έχει ίδιο όνομα με ένα γνωστό Citroen

ΝΕΑ

Οι Βαυαροί χρησιμοποίησαν το όνομα χωρίς τη συγκατάθεση των Γάλλων, ή πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ κυρίων;

Advertisement
Advertisement

Μια νέα ναυαρχίδα, αλλά και νέο πρωταθλήτη σε επίπεδο επιδόσεων ενδέχεται να έχει σύντομα η BMW. Αυτούς τους δύο βαρύτιμους τίτλους διεκδικεί η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης XM, για την οποία έχουμε πάρει ήδη μια πρώτη γεύση.

Μια teaser φωτογραφία ήταν αρκετή για να συστηθούμε με την τεράστια μάσκα σε στιλ «διπλών νεφρών» του μεγάλου SUV, την ίδια ώρα που περιμένουμε χώρους για 7 επιβάτες και τεχνολογίες αιχμής.

Η πρωτότυπη BMW XM – που λέγεται πως προλογίζει τη X8 – συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και για έναν επιπλέον λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το όνομά της, που είναι εν πολλοίς γνωστό στους φίλους της αυτοκίνησης.

BMW XM

Advertisement
Advertisement

Διότι το δικό της… XM είχε και η Citroen. Επρόκειτο για έναν 5θυρο hatchback, γνωστό για την υδροπνευματική του ανάρτηση, αλλά και την αξιοπρόσεκτη εμπορική του πορεία (333,775  μονάδες) στα 11 χρόνια (1989-200) που έμεινε στην αγορά.

Πώς «καλωσόρισαν», λοιπόν, οι Γάλλοι την απόφαση των Βαυαρών να βαφτίσουν ένα μοντέλο τους με μια ονομασία που χρησιμοποιείτο επί χρόνια για ένα δικό τους προϊόν;

Citroen XM

Με χαμόγελο, μιας και έχει προηγηθεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο κατασκευαστών, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να μοιράζονται εμπορικά σήματα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το ειδησεογραφικό Μέσο Carscoops το οποίο επικαλείται δηλώσεις ενός στελέχους της Citroen.

Advertisement

«Η χρήση του ονόματος XM από την BMW είναι το προϊόν ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Citroen και της BMW. Επομένως είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει και σκεφτεί ενδελεχώς. Ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ κυρίων».

Παράλληλα ανέφερε ότι η Citroen έχει η ήδη αξιοποιήσει αυτή τη συμφωνία, ονοματοδοτώντας με το γράμμα “X” και έναν αριθμό ένα ολοκαίνουριο μοντέλο της, το C5 X.

Advertisement

Πρόκειται για μια ονομασία που παραπέμπει έντονα σε αυτές των SUV της BMW – βλέπε BMW X5, X6 κ.ο.κ.

Citroen C5 X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW: Στην Ελλάδα οι νέες X3 και X4, όπως και οι Μ εκδόσεις τους (+τιμές)
BMW M: Ετοιμάζει το ισχυρότερο μοντέλο της;
Ενδιαφέρεται η BMW για την εξαγορά της McLaren;