Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι άρχισαν την «απόβαση» στην Ευρώπη

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι άρχισαν την «απόβαση» στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι άρχισαν την «απόβαση» στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σταθερά και μεθοδικά, έχουν αρχίσει να αυξάνουν τις πωλήσεις τους και να κερδίζουν μερίδιο αγοράς στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου είναι χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται, η ζήτηση στην Ευρώπη για καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι τόσο μεγάλη όπου κάποιοι στρέφονται και στα κινεζικά μοντέλα για να αποκτήσουν το επόμενο αυτοκίνητό τους.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας έχουν αρχίσει να εισάγουν κάποια μοντέλα τους σε συγκεκριμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, εκεί όπου γνωρίζουν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες για αυξημένες πωλήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στον Νοέμβριο, το Βέλγιο και η Βρετανία ήταν αυτές όπου είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές καινούργιων αυτοκινήτων από την ασιατική χώρα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδείχτηκε, αυτές οι δύο χώρες δέχτηκαν σχεδόν το 70% των συνολικών εξαγωγών κινεζικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κίνα έστειλε οχήματα συνολικής αξίας περίπου έξι δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούσαν στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 165% σε σχέση με την αντίστοιχη του Νοεμβρίου 2021.

Στη Βρετανία, η SAIC είναι αυτή που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της MG Motors, της πάλαι ποτέ ιστορικής εταιρείας του «Νησιού». Ως γνωστόν, οι Κινέζοι την έχουν διατηρήσει επιχειρηματικά και έχουν δημιουργήσει καινούργια μοντέλα, κάποια από τα οποία είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Η παραγωγική δυνατότητα των Κινέζων τούς επιτρέπει να έχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα ή τουλάχιστον να μεθοδεύουν την εξαγωγή τους στην Ευρώπη αντί να τα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να κατασκευάσουν τα καινούργια αυτοκίνητα που δύνανται εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και άλλων απαραίτητων πρώτων υλών.

Advertisement

Έτσι, οι Κινέζοι βρίσκουν την ευκαιρία να κερδίσουν έδαφος, ενώ τα αυτοκίνητά τους δείχνουν να είναι βελτιωμένα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και να πληρούν σε μεγάλο βαθμό τις αισθητικές και τεχνολογικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία
Ηλεκτρικό 1 στα 5 νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη!
O δράκος της Κίνας και οι αδύναμοι Ευρωπαίοι