Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία

ΝΕΑ

Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία

ΝΕΑ

Το ένα τρίτο του συνόλου της Ρώσικης αγοράς, έχει «κατακτηθεί» από τις κινεζικές μάρκες μετά και την αποχώρηση των… δυτικών εταιρειών λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.

Advertisement
Advertisement

Τα στατιστικά στοιχεία από την αγορά αυτοκινήτου της Ρωσίας, δείχνουν πως οι κινέζικες εταιρείες έχουν «καλύψει» το κενό που έμεινε μετά την αποχώρηση των «δυτικών».

Τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από το Reuters, δείχνουν το διαρκώς διογκούμενο στόλο των κινέζικων αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά, εκεί που μετά την αποχώρηση των «δυτικών» εταιρειών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, υπήρξε ένα «κενό». Αναλύοντας τα στοιχεία της τοπικής αγοράς, προκύπτει πως οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων (επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών) μειώθηκαν κατά 61% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, οι πωλήσεις κινεζικών επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν στις 16.138 μονάδες τον Νοέμβριο, νούμερο που δείχνει σχεδόν διπλασιασμό μια και το προηγούμενο έτος, οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν 8.235. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε από το 9,6% στο 31,3% σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ρωσική υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων, Autostat.

Οι συνολικές πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών στη Ρωσία, αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 600.000 φέτος. Οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, κάνουν λόγο για 800.000 αυτοκίνητα αντίστοιχα, με δεδομένο πως το εμπάγκο από τις «δυτικές» εταιρείες θα συνεχιστεί και απλά θα έχουν καλύτερο προϊόν να διαθέσουν στην εγχώρια αγορά και οι ρωσικές αυτοκινητοβιομηχανίες που τώρα «καλύπτουν» τις ανάγκες της αγοράς με μοντέλα πολύ χαμηλού κόστους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γέμισε η Ελλάδα με πολυτελή αυτοκίνητα από την Ουκρανία
Να πως θα κάνεις τη μοτοσικλέτα σου υβριδική (+video)
Δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων έως 31 Δεκεμβρίου!

Advertisement

 

 

 

Advertisement