Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι προσιτό φέρνει η MG στην Ευρώπη;

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tι προσιτό φέρνει η MG στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Tι προσιτό φέρνει η MG στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η MG, με την υποστήριξη των κινεζικών κεφαλαίων, συνεχίζει να υπάρχει ως εταιρεία και να διατηρεί μέρος της ιστορίας της. Αυτή τη φορά, η επιστροφή της στην Ευρώπη είναι δυναμικότερη.

Advertisement
Advertisement

Η πολυτάραχη επιχειρηματική πορεία τής MG έχει σταθεροποιηθεί περίπου την τελευταία δεκαπενταετία, από τότε που η SAIC απέκτησε τη βρετανική εταιρεία. Η κατασκευαστική δραστηριότητά της άρχισε να είναι εντονότερη σε αυτά τα χρόνια -από το 2006 και έπειτα.

Στην Ευρώπη, στο έκτοτε χρονικό διάστημα, η MG εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύεται κυρίως στη Μ. Βρετανία, την ιστορική έδρα της. Ωστόσο, με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τα στελέχη της είδαν την ευκαιρία για επέκταση των πωλήσεών τους, για τα αντίστοιχα μοντέλα τους.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο από αυτό είναι το MG4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Volkswagen ID.3. Όπως ανακοινώθηκε, εκτός της Μ. Βρετανίας, το νέο μοντέλο της MG θα διατίθεται κυρίως στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και στα σκανδιναβικά κράτη. Επίσης, σε ό,τι αφορά στη Μεσόγειο, θα πωλείται σε Ισπανία και Ιταλία.

Το ουσιαστικό για τους υποψήφιους αγοραστές θα είναι η τιμή πώλησής του η οποία είναι ανταγωνιστική, βάσει όσων έγιναν γνωστά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το MG4 θα διατίθεται μεταξύ 28.990-37.990 ευρώ, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού του αλλά και της χώρας στην οποία θα πωλείται.

Advertisement

Το MG4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τις μπαταρίες του και τη μέγιστη ισχύ του. Η πιο αδύναμη από τις δύο, έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 51 kWh, αποδίδει 170 ίππους και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 350 χλμ.

Advertisement

Στην ισχυρότερη εκδοχή του, αυτές είναι 64 kWh, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και η μέγιστη αυτονομία του είναι 450 χλμ. Όπως δήλωσε στέλεχος της MG, τα πρώτα MG4 που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους ως το τέλος της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα κινέζικα κατακλύζουν την Ευρώπη: Ευκαιρίες ή ρίσκο;
Το νέο ηλεκτρικό MG δεν θα ονομάζεται τελικά… Mulan
Απίστευτο: Τελική ταχύτητα πάνω από 400 χλμ./ώρα από 1.500 κ.εκ.