ΝΕΑ

Η ισχύς εν τη ενώσει σε… άπταιστα κινέζικα

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ισχύς εν τη ενώσει σε… άπταιστα κινέζικα

ΝΕΑ

Η ισχύς εν τη ενώσει σε… άπταιστα κινέζικα

ΝΕΑ

Η στρατηγική συμφωνία της Geely με τη Nio, επιβεβαιώνει την κυριαρχική διάθεση των Κινέζων.

Advertisement

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες Nio και Geely υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την ανταλλαγή μπαταριών, που θα τους έδινε τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε πρωτότυπα, τεχνολογία και ανάπτυξη μοντέλων.

Η συμφωνία καθιστά την Geely, της οποίας οι μάρκες κυμαίνονται από τη Volvo έως τη Zeekr, τη δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που υπέγραψε συνεργασία για την ανταλλαγή μπαταριών με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio.

Η οποία προσπαθούσε να μειώσει το κόστος και έτσι ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Changan την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement

Η εναλλαγή μπαταριών επιτρέπει στους οδηγούς να αντικαθιστούν γρήγορα τα εξαντλημένα με πλήρως φορτισμένα πακέτα, αντί να συνδέουν το όχημα σε σημείο φόρτισης.

Η Geely και η Nio θα αναπτύξουν από κοινού (σε πρώτη φάση) ένα νέο μοντέλο, όπως επιβεβαίωσαν στις ανακοινώσεις τους.

Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης μπαταριών, να δημιουργήσουν μια ενοποιημένη λειτουργία ανταλλαγής μπαταριών και να αναπτύξουν οχήματα συμβατά μεταξύ τους.

Advertisement

Η Nio προσπάθησε να βελτιώσει την κερδοφορία. Έχει περιορίσει το εργατικό δυναμικό της και έχει αναβάλει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις για να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να μειώσει το κόστος εν όψει του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τότε που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ξεκίνησε έναν «πόλεμο» τιμών στην αρχή του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί οι Κινέζοι «ψωνίζουν» ευρωπαϊκές εταιρίες;
Οι Κινέζοι αλλάζουν τα πλάνα των μεγάλων γκρουπ
Παγκόσμια κυριαρχία των Κινέζων μέχρι το 2030!

Advertisement