Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai θα αναπροσδιορίσει τα sports sedan με το Ioniq 6

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai θα αναπροσδιορίσει τα sports sedan με το Ioniq 6

ΝΕΑ

Η Hyundai θα αναπροσδιορίσει τα sports sedan με το Ioniq 6

ΝΕΑ

Κοντά στα μέσα του 2022 τοποθετείται η πρεμιέρα του πρωτοποριακού ηλεκτρικού Ioniq 6 που θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Prophesy της Hyundai και θα αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στη φιλοσοφία των sports sedan

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ioniq 5 είναι η απόδειξη πως η Hyundai έχει αποφασίσει να προικίσει τη νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της με έναν άκρως πρωτοποριακό χαρακτήρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινείται και το Ioniq 6 το οποίο θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, προσφέροντας μια διαφορετική αισθητική και τεχνολογική προσέγγιση στη φιλοσοφία των sports sedan. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού Sang Yup Lee το Ioniq 6 θα αντλεί πολλά αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο Prophesy.

Ωστόσο σχετικό δημοσίευμα στο Korean Economic Daily αναφέρει πως για το μοντέλο παραγωγής έχουν αποφασιστεί ουσιαστικές σχεδιαστικές αλλαγές στα φώτα και τους προφυλακτήρες σε σχέση με το φουτουριστικό πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Hyundai Prophecy

Επιπλέον αναφέρεται πως η πρεμιέρα του Ionic 6 θα μεταφερθεί λίγους μήνες αργότερα από αυτή που είχε αρχικά υπολογιστεί καθώς το εργοστάσιο Asan στο οποίο θα παράγεται βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και μετατροπής σύμφωνα με τις ανάγκες παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Το Ioniq 6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP της Hyundai αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το μεταξόνιό του θα ξεπερνά τα 3 μέτρα προσφέροντας εξαιρετικές χωροταξικές δυνατότητες. Υπολογίζεται πως η μπαταρία του θα είναι 77,4 kWh και θα προσφέρει αυτονομία που θα πλησιάζει τα 700 km ενώ αντίστοιχα με το δίδυμο Kia EV6 θα έχει πισωκίνητη έκδοση με μονό ηλεκτροκινητήρα 229 PS, αλλά και τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση 585 PS.

Advertisement

Hyundai Prophecy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To αγροτικό Hyundai Santa Cruz σε έκδοση SUV
Hyundai: Αυτόνομο πρωτότυπο για το Μόναχο
Hyundai: Ετοιμάζει «καυτή» εκδοχή του Ioniq 5

Advertisement