Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Ετοιμάζει «καυτή» εκδοχή του Ioniq 5

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Ετοιμάζει «καυτή» εκδοχή του Ioniq 5

ΝΕΑ

Hyundai: Ετοιμάζει «καυτή» εκδοχή του Ioniq 5

ΝΕΑ

Με την αδελφή Kia να έχει παρουσιάσει το ισχυρό EV6 GT, είναι η σειρά της Hyundai να καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Όλο και περισσότερα μέλη αποκτά η οικογένεια σπορ μοντέλων της Hyundai, N Performance. Τελευταία προσθήκη αποτέλεσε το sedan Elantra N που καταλαμβάνει τον τίτλο του ισχυρότερου Hyundai ευρείας παραγωγής στα χρονικά.

Η Hyundai, ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένη να πατήσει φρένο, και στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως ετοιμάζεται να «εξαγριώσει» και τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αρχής γενομένης από το Hyundai Ioniq 5, με το οποίο είχαμε μια πρώτη γνωριμία, πριν από λίγες μέρες στη Βαλένθια.

Η πιο «καυτή» εκδοχή του μοντέλου θα σταδιοδρομήσει υπό την ονομασία Hyundai Ioniq 5 N, επωφελούμενη από τις δυνατότητες της πλατφόρμας E-GMP, η οποία σύντομα θα μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος έως και 600 ίππων. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική εξελίχθηκε από το μηδέν ώστε να είναι συμβατή τόσο με πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες διατάξεις κίνησης, έχει δυνατότητα φόρτισης 800V και εφοδιάζεται με τη λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load) που επιτρέπει τη τροφοδότηση διάφορων ηλεκτρικών συσκευών.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη ισχυρών επιδόσεων ηλεκτρικών δεν είναι μια άγνωστη διαδικασία για τους ανθρώπους της Hyundai οι οποίοι έχουν πειραματιστεί πάνω στο πρωτότυπο RM20e που παράγει 821 ίππους και 960 Nm.

Επιπροσθέτως, η Hyundai φαίνεται πως θέλει να συμβαδίσει με την αδελφή Kia που έχει προσθέσει στην γκάμα της το Kia EV6 GT με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 580 PS/740 Nm ροπής που χαρίζουν επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ.

Advertisement

Όπως επιβεβαίωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Hyundai στο Car Magazine, οι διεργασίες εξέλιξης του Ioniq 5 N έχουν ήδη αρχίσει. Το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2022, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona 1.6T 198 PS 2WD
Δοκιμή: Hyundai i20 N
H Hyundai σκιαγραφεί το προφίλ των αγοραστών του Ioniq 5