Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai στην κορυφή των πιο οικονομικών εταιριών

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai στην κορυφή των πιο οικονομικών εταιριών

ΝΕΑ

Η Hyundai στην κορυφή των πιο οικονομικών εταιριών

ΝΕΑ

Σε έρευνα που έγινε στην Αμερική για μοντέλα από το 2017 έως το 2022 η κορεάτικη εταιρεία κέρδισε εύκολα την πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Η έκθεση 2023 της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την αποδοτικότητα καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Η έκθεση, η οποία καλύπτει τα έτη μοντέλων από το 2017 έως το 2022, ανέδειξε τη Hyundai ως την πιο αποδοτική ως προς την κατανάλωση καυσίμου παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία, ξεπερνώντας άλλες καθιερωμένες μάρκες.

Ενώ η Tesla αναδείχθηκε ηγέτης στην οικονομία καυσίμου της χώρας (και με μηδενικές εκπομπές ρύπων), είναι αξιοσημείωτο ότι η Hyundai εξασφάλισε τη δεύτερη θέση μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai επέδειξε βελτίωση στην πραγματική οικονομία καυσίμου, πέφτοντας από 8,2 σε 8,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα από το 2017 έως το 2022, εδραιώνοντας τη φήμη της ως μάρκα με έμφαση στην οικονομία στο καύσιμο.

Μετά τη Hyundai, η Honda επέδειξε μικρή μείωση στην αποδοτικότητα καυσίμου, ενώ η Kia, η Subaru και η Toyota έκαναν βήματα στη βελτίωση των επιδόσεων οικονομίας καυσίμου κατά την ίδια περίοδο.

Η Stellantis, που περιλαμβάνει τις FCA και PSA, εμφανίστηκε ως η λιγότερο αποδοτική σε οικονομία καυσίμων στην αυτοκινητοβιομηχανία στην έκθεση, καταγράφοντας 11,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και 415 γραμμάρια εκπομπών CO2 για τα μοντέλα του 2022.

Advertisement

Ο μέσος όρος των εταιρειών παρουσίασε θετική μεταβολή, 9,4 σε 9,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και σημειώνοντας μείωση των εκπομπών CO2.

Ωστόσο οι νέοι κανονισμοί επιβάλλουν ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση πιέζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες για ετήσια βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 8% για τα μοντέλα από το 2024 έως το 2026.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Internet of Things στα μοντέλα του Όμιλου Hyundai
Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;
Νέο Hyundai Kona: Για όλα ανεξαιρέτως τα βαλάντια