Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI-KONA-2024

Νέο Hyundai Kona: Για όλα ανεξαιρέτως τα βαλάντια

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Hyundai Kona: Για όλα ανεξαιρέτως τα βαλάντια

HYUNDAI-KONA-2024

Νέο Hyundai Kona: Για όλα ανεξαιρέτως τα βαλάντια

HYUNDAI-KONA-2024

Το νέο Hyundai Kona έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο αλλά ακόμη αστικοκεντρικό SUV, με τολμηρό στυλ αλλά και κυριολεκτικά πλούσια γκάμα κινητήρων που μεταφέρει μια πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο, όπως επίσης και ένα άκρως οδηγοκεντρικό εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους πωλείται στους καταναλωτές το νέο και καθόλα ολοκληρωμένο Hyundai Kona στην Ελλάδα αποτελείται από τέσσερις συνολικά επιλογές, δυο στο λίτρο και δυο στα 1,6 λίτρα, με αρκετούς επιπλέον συνδυασμούς.

Στην βάση βρίσκεται ο γνώριμος σε όλους δοκιμασμένος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 T-DGi, ο οποίος χάρη στην υπερτροφοδότηση αποδίδει 120 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο αλλά και με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη DCT. Ελαστικός, εύστροφος και κυρίως οικονομικός, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το B-SUV της Hyundai. Το ίδιο σύνολο σημειώστε πως διατίθεται και με ήπια υβριδικό σύστημα 48V χωρίς να διαφοροποιείται η ονομαστική του ισχύς.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη επιλογή είναι full hybrid με κινητήρα βενζίνης 1.6 απόδοσης 141 ίππους και 265 Nm ροπής, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Πρόκειται για ένα πλήρως υβριδικό υπερσύγχρονο όχημα που εστιάζει στην πολύ χαμηλή πραγματική κατανάλωση αλλά και στις εκπομπές, χωρίς βέβαια την… υποχρέωση της πρίζας.

Το νέο Hyundai Kona είναι επίσης διαθέσιμο και ως τετρακίνητο με το αμιγώς θερμικό σύνολο βενζίνης των 1,6 λίτρων που αποδίδει 198 ολοζώντανους ίππους και έμφαση κυρίως στις “hot” επιδόσεις. Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται αρμονικά είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με πολύ θετικό κούμπωμα επιλογέα, είτε με το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με τον κωδικό 7DCT. Να προσθέσουμε πως η έκδοση των 198 ίππων διατίθεται επίσης τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, κάτι που αυξάνει περαιτέρω τις δυνατότητές του.

Advertisement

Εκτός από τα κινητήρια σύνολα, μία φουτουριστική νέα εμφάνιση, η πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο και ο μεγαλύτερος εσωτερικός χώρος για όλες τις περιπέτειες σας, απογειώνουν τις προσδοκίες σας απέναντι σε ένα mainstream B-SUV.

Αυτό το τολμηρό, αναβαθμισμένο SUV προσφέρει έξυπνες τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με την ευρύτερη γκάμα συστημάτων κίνησης στην κατηγορία. Βρείτε το ιδανικό Kona που ταιριάζει στο δικό σας τρόπο ζωής.

Advertisement

Θυμίζοντας εκλεπτυσμένο γλυπτό, το απέριττο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα του νέου Kona και οι αεροδυναμικές ρέουσες γραμμές αναδεικνύουν το φουτουριστικό στυλ. Μεγαλύτερο και τολμηρότερο, έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο SUV με αναβαθμισμένες διαστάσεις που ενισχύουν τη στιβαρή, εμβληματική σχεδιαστική του ταυτότητα.

Advertisement

Το νέο Hyundai Kona αποτελεί την χαρά των επιλογών σε κινητήρες και εκδόσεις εξοπλισμού, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία του με μία εντυπωσιακή σουίτα έξυπνων τεχνολογιών αιχμής. Υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη συνδεσιμότητα και ευφυή χαρακτηριστικά άνεσης με την αρωγή πρωτοποριακών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Kona «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»
Δοκιμή: Hyundai Kona 1.0 120 PS 6MT 48V
Podcast: Τα πάντα για το νέο Hyundai Kona