Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσίασε πτυσσόμενη οθόνη αφής (+video)

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai παρουσίασε πτυσσόμενη οθόνη αφής (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσίασε πτυσσόμενη οθόνη αφής (+video)

ΝΕΑ

Οι εταιρείες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με το επίπεδο εξοπλισμού που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους. Η Hyundai προτείνει μια λύση η οποία προκαλεί ενδιαφέρον αλλά και δημιουργεί νέα δεδομένα στη σχεδίαση του εσωτερικού ενός οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Η υιοθέτηση των έγχρωμων οθονών στο ταμπλό των αυτοκινήτων ήταν μια τάση η οποία επικράτησε και έγινε συνήθεια. Το επόμενο στάδιο ήταν η αύξηση των διαστάσεων τους, μέχρις ότου η Mercedes-Benz παρουσίασε τη «MBUX Hyperscreen».

Τώρα, η Hyundai, μέσω της θυγατρικής της «Hyundai Mobis» («Hyundai Mobile and System»), παρουσίασε μια νέα οθόνη η οποία ανασύρεται από το ταμπλό και η καινοτομία της αφορά στο γεγονός ότι εκτείνεται από αυτό μόνο στο ύψος που απαιτείται για την εμφάνιση των πληροφοριών που θέλουν κάθε φορά ο οδηγός ή οι επιβάτες.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοιου είδους οθόνη τοποθετείται σε αυτοκίνητο. Η διάστασή της θα μπορεί να φτάσει ως και τις 30 ίντσες και έχει τη δυνατότητα να προβολής σε αναλογία διαστάσεων 16:9.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό και ανασηκώνεται από αυτό τμηματικά, δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να διαμορφώνουν και να δημιουργούν με μεγαλύτερη ελευθερία το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινήτου. Τα στελέχη της Hyundai υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον απ’ ό,τι τώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, η οθόνη θα μπορεί να εκτείνεται σε ύψος έως και 12 εκατοστά από τη βάση της. Αυτό γίνεται αυτόματα και σύμφωνα με το τι ενδείξεις -σε πληθώρα ή σημαντικότητα- χρειάζονται κάθε φορά οι επιβάτες. Για παράδειγμα, όταν αυτοί θέλουν μια σχετικά βασική πληροφόρηση, π.χ. για την ώρα ή την εξωτερική θερμοκρασία, το ύψος της είναι χαμηλά.

Advertisement

Όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το σύστημα πλοήγησης, ανασύρεται περισσότερο για να είναι ευδιάκριτες οι ενδείξεις κατευθυντικότητας, ενώ όταν πρόκειται να δουν κάποιο βίντεο ή ταινία, η οθόνη εκτείνεται στο μέγιστο ύψος της.


Ο Χαν Γιουνγκούν, επικεφαλής στο τμήμα Άνεσης και Ελέγχου της Hyundai Mobis, δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονούμε να πρωταγωνιστήσουμε στον τομέα των οθονών αυτοκινήτου και να αλλάξουμε τα δεδομένα με τη διαφορετική τεχνολογία μας. Θα πρωτοπορήσουμε στην παγκόσμια αγορά δημιουργώντας μια νέα τάση στην τεχνολογία της ενημερωδιασκέδασης».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai και Genesis δεν ποντάρουν μόνο στα SUV
Απίστευτο! Ποιο μοντέλο πωλείται στην Ελλάδα με οθόνη 31 ιντσών;
Ποια η θέση της Hyundai για τα e-fuels;