Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ή η Kia θα αναλάβει το Apple Car Project;

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ή η Kia θα αναλάβει το Apple Car Project;

ΝΕΑ

Η Hyundai ή η Kia θα αναλάβει το Apple Car Project;

ΝΕΑ

Λίγο μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πως η Hyundai βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple σχετικά με το επερχόμενο ηλεκτρικό αυτόνομο όχημά της, τώρα φαίνεται πως η σκυτάλη θα περάσει στην αδελφή Kia.

Advertisement
Advertisement

Μια αναφορά από την Κορέα ισχυρίζεται ότι η Kia θα ηγηθεί του συγκεκριμένου project και η εξέλιξη και παραγωγή του νέου αυτοκινήτου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κάποιο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το eDaily δεν παρέχει καμία επίσημη πηγή για τους ισχυρισμούς του, οπότε κρατήστε προς το παρόν μικρό καλάθι. Η εικασία αναφέρει πως η Hyundai θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη και κατασκευή των δικών της μοντέλων παρά στην κατασκευή του αυτοκινήτου της Apple. Υποστηρίζεται επίσης ότι η Hyundai ανησυχεί με το ενδεχόμενο η Apple να έχει πρόθεση να αναλάβει την ευθύνη του έργου και απλά να χρησιμοποιεί τη Hyundai για την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Μια πιθανή εταιρική σχέση της Apple θα μπορούσε να ενισχύσει την Kia. Από την άλλη, ένα τέτοιο αυτοκίνητο σίγουρα ταιριάζει με τις τρέχουσες επενδύσεις της μάρκας και τις βλέψεις της να κυκλοφορήσει μια πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Apple απέσυρε τα σχέδια εξέλιξης ενός αυτοκινήτου το 2016, ωστόσο, μια αναφορά που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου ισχυρίζεται ότι οι διαδικασίες είχαν ξαναρχίσει. Λίγο μετά την είδηση για το νέο αυτοκίνητο στο διαδίκτυο, η Hyundai επιβεβαίωσε ότι είχε προβεί σε κάποιες συζητήσεις με την Apple προκειμένου να συνεργαστούν με σκοπό την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων. Σύντομα όμως οι ισχυρισμοί της ατόνησαν, παρόλα αυτά στο ενδιάμεσο οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 24%.

Ένα άλλο σενάριο αναφέρει πως η Apple δεν επιθυμεί τον όμιλο Hyundai/Kia για να κατασκευάσει εξολοκλήρου το αυτοκίνητο, αλλά σκοπεύει οι Νοτιοκορεάτες να εξελίξουν απλώς τις μπαταρίες του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Apple Car: Θα κυκλοφορήσει σε 5 χρόνια

Advertisement

Επανέρχεται η Byton με την έμμεση βοήθεια της Apple

Hyundai: Αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car

 

Advertisement