Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car

ΝΕΑ

Hyundai: Αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car

ΝΕΑ

Η Apple φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία του πρώτου της αυτοκινήτου και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η δραστηριοποίηση της Apple στον χώρο του αυτοκινήτου. Μόλις πρόσφατα, στελέχη της εταιρείας έφεραν ξανά στο προσκήνιο το Apple Car, το οποίο, όπως επισήμαναν θα ενσωματώνει μια ιδιαίτερα προηγμένη μπαταρία, χαρίζοντάς στο αυτοκίνητο μεγάλη αυτονομία.

Λίγες μέρες μετά, το Apple Car απασχολεί ξανά τη δημοσιότητα, με τη Hyundai να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας για συνεργασία στη δημιουργία του πολυαναμενόμενου αυτοκινήτου της τελευταίας.

«Κατανοούμε πως η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μια πληθώρα αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Δεδομένου ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εμβρυϊκό στάδιο, δεν υπάρχει τίποτα το οριστικό» ανέφερε στέλεχος της Hyundai, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως η επιβεβαίωση έγινε, αφού είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Korea Economic Daily περί σύμπλευσης μεταξύ των δύο εταιρειών. Το ίδιο Μέσο, παράλληλα, αναφέρει πως οι δύο εταιρείες ενδέχεται να συνεργαστούν και στον τομέα της ανάπτυξης μπαταριών. Η Hyundai, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός, πως μετά την ανακοίνωση της Hyundai, οι μετοχές της νοτιοκορεατικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 19%.

Advertisement

Βασικά στοιχεία για το Apple Car

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, η παραγωγή του Apple Car είναι προγραμματισμένη για το 2024. Η μπαταρία θα βασίζεται είτε στην τεχνολογία monocell για αυξημένη χωρητικότητα και μεγάλη αυτονομία, είτε σε μια τεχνολογία ονόματι “LFP” (φωσφορικό σίδηρο λιθίου), η οποία αποτρέπει την υπερθέρμανση της μπαταρίας, προσδίδοντάς της αυξημένη ασφάλεια.

Advertisement

Ακόμη, θα ενσωματώνεται προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, θα αξιοποιούνται τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, ενώ θα υπάρχουν και πολλοί αισθητήρες LiDAR για σάρωση σε διαφορετικές αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Άκυρο το Apple Car του 2016

Έρχεται -τελικά- το Apple Car!

Η Apple αρνήθηκε να εξαγοράσει την Tesla