Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Apple Car: Θα κυκλοφορήσει σε 5 χρόνια

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Apple Car: Θα κυκλοφορήσει σε 5 χρόνια

Mobility

Apple Car: Θα κυκλοφορήσει σε 5 χρόνια

Mobility

Πολλές οι αναφορές και οι πληροφορίες για το αυτοκίνητο της Apple αλλά όλες προέρχονται από ανεξάρτητες πηγές και η εταιρία δεν έχει δηλώσει κάτι επίσημα. Δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει αλλά στρατολογεί στελέχη από διαφορετικές εταιρίες και όλα δείχνουν πως θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια εξέλιξης για να κυκλοφορήσει.

 

Σύμφωνα με πηγές μέσα από αυτοκινητοβιομηχανίες, θα χρειαστούν πέντε έως επτά χρόνια για την κυκλοφορία ηλεκτρικού/αυτόνομου της Apple, ένα χρονοδιάγραμμα που έχει καθυστερήσει από το γεγονός ότι η πλειονότητα της ομάδας που εργάζεται στο όχημα είτε εργάζεται από το σπίτι είτε στο γραφείο για περιορισμένες χρονικές περιόδους (λόγω Covid-19).

Advertisement
Advertisement

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Apple σκέφτηκε για πρώτη φορά την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2014, αλλά άφησε πίσω την εξέλιξή του το 2016, για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση εκατοντάδων υπαλλήλων από την ομάδα για το project του οχήματος μεταξύ 2016 και 2019. Όμως τους τελευταίους μήνες, ο τεχνολογικός γίγαντας άρχισε να κάνει κάποιες σημαντικές προσλήψεις για να ενισχύσει την ομάδα κατασκευής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το 2019, η Apple, προσέλαβε τον πρώην αντιπρόεδρο της Tesla Steve MacManus και ενώ αρχικά εργαζόταν σε άσχετα με οχήματα έργα, τώρα ηγείται μιας ομάδας ανάπτυξης με υπαλλήλους που επικεντρώνονται στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων, υλικά, υφάσματα, τις δοκιμές αντοχής και κατασκευή καμπίνας επιβατών. Ο MacManus αναφέρεται απευθείας στον Doug Field, έναν πρώην μηχανικό οχημάτων και στέλεχος της Tesla που ηγείται του project αυτοκινήτου της Apple.

Άλλες βασικές προσλήψεις που έγιναν από την Apple περιλαμβάνουν τον πρώην μηχανικό οχημάτων της BMW και πρώην υπάλληλο της Tesla, Waymo Jonathan Sive ως ανώτερο διευθυντή του ίδιου project. Στα τέλη του 2020, η Apple προσέλαβε επίσης τον πρώην αντιπρόεδρο της Tesla, Stuart Bowers, ο οποίος διοικούσε την ομάδα τεχνολογίας αυτόνομων συστημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι τα μέσα του 2019 Το Bloomberg σημειώνει ότι από τους εκατοντάδες μηχανικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα αυτοκινήτων της Apple, οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Πάντως η Apple δεν έχει παραδεχθεί ή διαψεύσει το project αυτοκίνητο, λέτε σε επόμενες παρουσιάσεις των iPhone ή iMac να δούμε και το iAuto ή iCar;

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Hyundai: Αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car;

Apple CarKey στο επερχόμενο iOS 13.4

Advertisement

Το Apple iCar επιστρέφει…