Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Hyundai ετοιμάζει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV Ioniq 7

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ετοιμάζει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV Ioniq 7

Mobility

Η Hyundai ετοιμάζει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV Ioniq 7

Mobility

Με μια εικόνα teaser για τη γκάμα των Ioniq, η Hyundai μας δίνει μια μικρή πρόγευση για το μεγάλο ηλεκτρικό SUV που παίρνει σειρά για πλήρη αποκάλυψη, μετά το Ioniq 6.

Advertisement
Advertisement

Με το όνομα Ioniq 7, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η Hyundai έχει στα πλάνα της τη δημιουργία γκάμας με ηλεκτρικά μοντέλα κάτω από μια ομπρέλα.

Ούτως ή άλλως, αυτό γνωστοποιήθηκε από την Κορεάτικη μάρκα στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, που ως ευρύτερο στόχο έχει την προώθηση των δραστηριοτήτων της με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Σε ότι αφορά στο Ioniq 7, αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024 στην αγορά των ΗΠΑ.

Εκεί, το Ioniq 5 είναι ήδη διαθέσιμο και αναμένεται εντός του 2022 να προστεθεί στη γκάμα της μάρκας και το Ioniq 6. Στην εικόνα- teaser που έχει δώσει μέσω του επίσημου λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Hyundai, βλέπουμε το πρωτότυπο Prophecy 2020, το οποίο αποτελεί μια προεπισκόπηση του προαναφερθέντος Ioniq 6, δίπλα στο μεγάλο SUV.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις επιβλητικές του διαστάσεις, το Ioniq 7 θα έχει αεροδυναμική σιλουέτα και οι γενναιόδωρες επιφάνειες θα έχουν τη σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai. Το νέο αυτό μοντέλο εμφανίζεται με μπροστινό μέρος που μοιάζει να μην έχει τυπική μάσκα, με μια οριζόντια μπάρα από LED’s, που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά ίδιας τεχνολογίας (LED) στις δύο πλευρές.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια που τονίζει και τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, είναι και οι τετράγωνοι θόλοι πάνω από τους τροχούς, που κατά πάσα πιθανότητα στην έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα αντικατασταθούν από έναν πιο συμβατικό συνδυασμό τροχών και ελαστικών. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα Ioniq, έτσι και το «7» θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP.

Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η πλατφόρμα αυτή θα είναι στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διαμόρφωσή της, που θα επιτρέπει την ύπαρξη τριών σειρών καθισμάτων, για φιλοξενία 6 ή 7 επιβατών. Οι μεγάλες διαστάσεις και ιδιαίτερα το μακρύ μεταξόνιο, δίνει πολύ χώρο για την ύπαρξη μεγάλης μπαταρίας που σημαίνει πως το Ioniq 7 θα έχει περιθώριο να παρουσιάσει έκδοση με πολύ μεγάλη αυτονομία.

Advertisement

Η Hyundai επιβεβαίωσε ότι το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της θα χρησιμοποιεί τις νέες μπαταρίες SK Innovation χωρητικότητας 100 kWh και τεχνολογίας 800 volt, προσφέροντας αυτονομία μεγαλύτερη από 483 χιλιόμετρα. Από τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, γίνεται λόγος και για τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, που θα έχει διπλό κινητήρα και απόδοση ισχύος 313 ίππων.

Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το πλήρως ηλεκτρικό 7θέσιο SUV της Hyundai τους επόμενους μήνες. Σε λίγο καιρό θα δούμε τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου πιθανότατα σε φάση δοκιμών, με το οποίο θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τελική μορφή της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου που αναμένεται το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Ετοιμάζει σπορ υδρογονοκίνητο των 680 ίππων;
Έρχεται το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N
Η Hyundai θα αναπροσδιορίσει τα sports sedan με το Ioniq 6