Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Η Hyundai δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Η Hyundai έχει ηγετική θέση μεταξύ των εταιρειών που κινούνται προς την «επόμενη μέρα» με την ηλεκτροκίνηση αλλά όπως φαίνεται, κρατάει για συγκεκριμένο λόγο ένα πιο «αργό τέμπο» στην εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Ο εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μέλλον του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρωτότυπου N Vision 74 ο Biermann ρωτήθηκε για το μέλλον του κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γκάμα των μοντέλων της Hyundai και η τοποθέτησή του, ήταν αν μη τι άλλο ειλικρινής και… εντυπωσιακή: «Δεν εγκαταλείπουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μια και δεν υπάρχει διαθέσιμη υποδομή για ηλεκτρικά οχήματα σε αρκετές περιοχές του κόσμου».

Advertisement
Advertisement

Μέχρι να γίνουν πιο προσιτά και χρηστικά τα αυτοκίνητα με μπαταρίες, η Hyundai θα συνεχίσει να εξελίσσει και να παρουσιάζει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. «Συνεχίζουμε με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε μια εντελώς νέα οικογένεια μηχανικών συνόλων, που προφανώς θα είναι σύμφωνα στις νόρμες που ορίζει ο κανονισμός περί ρύπων Euro 7».

Η Hyundai έχει ασχοληθεί αρκετά και με τα λεγόμενα «εναλλακτικά καύσιμα», τα οποία όμως και αυτά, έχουν περιορισμένο εύρος εφαρμογών. Ένα από τα μοντέλα του είδους είναι και το πρωτότυπο Vision 74 (στο πλαίσιο της παρουσίασης του οποίου δόθηκαν αυτές οι απαντήσεις από τον Biermann για το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης).

Advertisement

Το Vision 74 έχει ως καύσιμο το υδρογόνο, με το οποίο παράγει ρεύμα για τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι εγκατεστημένοι στο πίσω μέρος και αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 671 ίππων και 900 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέχρι που θα φτάσει το Hyundai Ioniq 5 N;
Δοκιμή: Hyundai i20 N
H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα