Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 17:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Hyundai έχει σκοπό να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά δύο μικρά ηλεκτρικά μοντέλα με τις τιμές εκκίνησης να είναι κάτω από 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Hyundai εργάζεται πάνω σε δύο EV μοντέλα, που μάλιστα ένα από αυτά θα αντικαταστήσει το i10.

Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη, αφενός γιατί όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σκοπό να «ηλεκτροποιηθούν» στο άμεσο μέλλον, αφετέρου πριν από 1,5 χρόνο η Hyundai ζήτησε από τον προμηθευτή της ηλεκτρικούς κινητήρες για δύο μικρά μοντέλα. Το καθένα θα φέρουν την κωδική ονομασία iDM146 (400-volt) με δυνατότητα φόρτισης ισχύος έως και 135 kW.

Η πηγή των παραπάνω πληροφοριών είναι σίγουρα αξιόπιστη, μιας και ο Andreas-Christoph Hofmann, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Hyundai, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Automotive News για τουλάχιστον ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη Γηραιά Ήπειρο, στοχεύοντας μια πολύ προσιτή τιμή, κάτω από 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, το Hyundai i10 είναι το μικρό μοντέλο των 3,67 μέτρων που αναμένεται να αντικατασταθεί και ο διάδοχός του θα είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο του Segment A. Παράλληλα, το Autocar αναφέρει ότι το δεύτερο μικρό αυτοκίνητο της Hyundai ίσως είναι ένα μικρό SUV-Crossover. Το τελευταίο δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2024, ενώ το πρώτο ίσως λανσαριστεί μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Ioniq 7
Πώς θα έμοιαζε το Hyundai Ioniq 6 ως στέισον;
Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;