Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ρομποτικής

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ρομποτικής

ΝΕΑ

Η Hyundai μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ρομποτικής

ΝΕΑ

Η Hyundai αποκτά τον έλεγχο της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο της ρομποτικής, Boston Dynamics, ένα deal μάλιστα που κόστισε στην εταιρεία 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη συμφωνία, η Hyundai κατέχει πλέον το 80% της Boston Dynamics, ενώ η SoftBank κατέχει το υπόλοιπο 20% μέσω μιας από τις θυγατρικές της.

Μεταξύ 2013 και 2017, η εταιρεία ανήκε στη Google προτού δηλαδή πωληθεί στη SoftBank για ένα μη ανακοινώσιμο ποσό. Η απόκτηση της Boston Dynamics σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη μετατροπή της Hyundai σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας που εκτός από τη ρομποτική θα κάνει σημαντικές επενδύσεις σε αυτόνομη οδήγηση, τεχνητή νοημοσύνη, αστική κινητικότητα καθώς και έξυπνες εγκαταστάσεις.

Η Hyundai ισχυρίζεται πως με τη νέα εξαγορά θα δημιουργήσει μια αλυσίδα γύρω από την κατασκευή εξαρτημάτων ρομπότ έως τις έξυπνες λύσεις logistics. Θα υποστηρίξει επίσης την επέκταση της σειράς προϊόντων της εταιρείας τεχνολογίας καθώς και το παγκόσμιο αποτύπωμα πωλήσεων και υπηρεσιών.

Advertisement
Advertisement

Η Boston Dynamics συμπεριλήφθηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης το 1992 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλή έρευνα προκειμένου να εξοπλίσει με ρομπότ τον αμερικανικό στρατό και τη DARPA όλα αυτά τα χρόνια. Στα μέσα του 2020, άρχισε να πουλά το Spot, το τετράποδο ρομπότ και σε ιδιώτες καταναλωτές έναντι 63.000 ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Hyundai ανακοίνωσε τη δημιουργία του New Horizons Studios, μιας νέας μονάδας που επικεντρώνεται ειδικά στην ανάπτυξη «Ultimate Mobility Vehicles», αυτή που με άλλα λόγια η αυτοκινητοβιομηχανία οραματίζεται να χρησιμοποιεί πόδια και όχι τροχούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απογείωση για τα ιπτάμενα οχήματα της Hyundai το 2025
H Hyundai σκιαγραφεί το προφίλ των αγοραστών του Ioniq 5
Ρομποτική βοήθεια από την Honda