Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρομποτική βοήθεια από την Honda

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρομποτική βοήθεια από την Honda

ΝΕΑ

Ρομποτική βοήθεια από την Honda

ΝΕΑ

Εκτός από το διάσημο ρομπότ Asimo η Honda έχει μια ισχυρή παρουσία στο χώρο της ρομποτικής τεχνολογίας προσφέροντας μάλιστα πολλά χρηστικά προϊόντα στα οποία προστέθηκε πρόσφατα και μια ρομποτική χορτοκοπτική μηχανή.

Advertisement
Advertisement

Η αλματώδης ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας έχει ήδη αρχίσει να δείχνει την επιρροή της στο χώρο της αυτοκίνησης αλλά και σε πολλούς ακόμα τομείς της καθημερινότητας. Τα ρομπότ για παράδειγμα έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων ενώ η παρουσία τους ενισχύεται συνεχώς ακόμα και σε τομείς που σχετίζονται με οικιακές εργασίες.

Έτσι μετά τις ρομποτικές σκούπες για οικιακή χρήση που γνωρίζουμε οι περισσότεροι η Honda παρουσιάζει μια αντίστοιχη πρόταση για την φροντίδα του κήπου και όχι μόνο. Το 2017 η Ιαπωνική εταιρία είχε λανσάρει το Miimo, ένα χορτοκοπτικό ρομπότ για σχετικά μικρές σε έκταση επιφάνειες και πρόσφατα παρουσίασε το Grass Miimo, μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ρομποτικού συστήματος για χρήση σε μεγάλες εκτάσεις ή ακόμα και σε καλλιέργειες. Το Grass Miimo έχει ακτίνα δράσης 4.000 τετραγωνικών μέτρων ενώ ο χώρος δράσης του οριοθετείται από ένα μεταλλικό πλέγμα το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και υπόγεια. Το Grass Miimo κινείται τυχαία μέσα στην οριοθετημένη περιοχή και μπορεί να μετακινηθεί σε αρκετά ανώμαλες επιφάνειες και έχει δυνατότητα αναρρίχησης σε γωνία έως 25 μοίρες ενώ μπορεί να κουρέψει χόρτα με ύψος έως 10 εκατοστά.

Honda Miimo Robot

Advertisement
Advertisement

Προσφέρει δυνατότητα προγραμματισμού των ωρών λειτουργίας του ενώ σε περίπτωση που διαγνώσει χαμηλή στάθμη μπαταρίας εν ώρα εργασίας επιστρέφει αυτόματα στην βάση φόρτισης όπου και φορτίζει επαγωγικά. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου στις ΗΠΑ ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν και είναι σίγουρο πως θα ξεπερνά τα 2.500 δολάρια του απλού Miimo.

Honda Miimo Robot

Διαβάστε επίσης
Ξέρατε ότι το μοτέρ του “νάνου” Honda S800 έφτανε μέχρι τις 9.500 σ.α.λ.; (VIDEO)
Honda premium: To φίλτρο αέρα που σταματά τον Κορονοϊό
Honda HR-X Delsol: Μια άλλη προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης