Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Απογείωση για τα ιπτάμενα οχήματα της Hyundai το 2025

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απογείωση για τα ιπτάμενα οχήματα της Hyundai το 2025

Mobility

Απογείωση για τα ιπτάμενα οχήματα της Hyundai το 2025

Mobility

Η Hyundai προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα για την εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων έχοντας ως στόχο την έναρξη των εμπορικών πτήσεων τους έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η αισιόδοξη πρόβλεψη πως τα ιπτάμενα Hyundai θα βρίσκονται στους αιθέρες μέχρι τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε έγινε από τον COO της Hyundai και πρόεδρο της Hyundai Αμερικής, Jose Munoz σε συνέντευξή του στο Reuters.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κορεάτικης εταιρίας ισχυρίστηκε πως με βάση τον προγραμματισμό του συγκεκριμένου project θα υπάρχει πιθανότατα η δυνατότητα για την έναρξη εμπορικών πτήσεων των ιπτάμενων οχημάτων της Hyundai μέσα στο 2025. Αυτή η ημερομηνία είναι σημαντικά πιο αισιόδοξη σε σχέση με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί και με βάση το οποίο προβλεπόταν η χρήση ιπτάμενων ταξί σε μεγάλα αμερικάνικα αεροδρόμια το 2028.

Hyundai flying car

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει την επένδυση 7,4 δις. δολαρίων στις ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την εξέλιξη τεχνολογίας έξυπνης κινητικότητας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που περιλαμβάνει και τα ιπτάμενα οχήματα. Ήδη μάλιστα η εταιρία έχει δώσει στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες για το εν λόγω όχημα το οποίο θα είναι τετρακινητήριο, με την λογική ενός μεγάλου drone και φυσικά θα είναι ηλεκτρικό.

Το πλάνο της Hyundai σίγουρα δεν έχει προκύψει τυχαία καθώς τις επόμενες δεκαετίες αναμένεται σημαντική ανάπτυξη της εναλλακτικής αστικής κινητικότητας με την Morgan Stanley να υπολογίζει πως η σχετική αγορά το 2040 θα έχει μια αξία της τάξης του ενός τρις δολαρίων. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να επιχειρήσουν την είσοδό τους σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά. Έτσι εκτός από την Hyundai σε εξέλιξη βρίσκονται project για ιπτάμενα οχήματα από την Toyota, την Daimler την Geely και πολλές ακόμα εταιρίες.

Hyundai flying car

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τιμές του νέου Hyundai Bayon στην Ελλάδα
Συνεργασία: Hyundai και Healthy Seas
WRC: Ξεκίνησε δοκιμές με το υβριδικό Rally 1 η Hyundai!