Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Hyundai ανακυκλώνει το Ioniq 5 (+video)

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai ανακυκλώνει το Ioniq 5 (+video)

Mobility

Η Hyundai ανακυκλώνει το Ioniq 5 (+video)

Mobility

Το θέμα της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά το τέλος του ωφέλιμου χρόνου ζωής τους, είναι κάτι που έχει απασχολήσει όλη την αυτοκινητιστική κοινότητα και όπως φαίνεται στην προκειμένη περίπτωση, η Hyundai έχει μια καλή λύση.

Advertisement
Advertisement

Η μετατροπή του Ioniq 5 σε ιονιστή αέρα, είναι μια διαδικασία που αποτυπώνεται εν συντομία στο video που έδωσε η Hyundai στη δημοσιότητα.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε δημοτικότητα, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και τις αυτοκινητοβιομηχανίες έτοιμες για το επόμενο βήμα. Την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του κύκλου ζωής των αυτοκινήτων που η κάθε εταιρεία προσφέρει στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Hyundai κάνει τη δική της πρόταση πραγματικότητα, με ένα Ioniq 5 πρόπαραγωγής, που το «διαλύει» μόνο και μόνο για να το μετατρέψει σε ιονιστή αέρα και να συνεχίσει να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

«Αντί να ακολουθήσει τη συμβατική οδό της απόσυρσης του αυτοκινήτου μετά το τέλος της περιόδου που χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές, η Hyundai οραματίστηκε να υιοθετήσει την τεχνολογία της για να δημιουργήσει μια νέα συσκευή: έναν ιονιστή αέρα», γράφει η αυτοκινητοβιομηχανία στην περιγραφή του video. Αν και χρειάζεται κάμποση δουλειά, το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Βλέπετε, η Hyundai δεν χρησιμοποίησε απλώς τη μπαταρία του αυτοκινήτου αλλά πήρε πολλά εξαρτήματα από το Ioniq 5 και τα ενσωμάτωσε σχεδόν αυτούσια στην κατασκευή του ιονιστή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;
Το Σουηδικό σπίτι του Hyundai Ioniq 5
Η Hyundai πατάει πόδι και στην ρομποτική

 

Advertisement