Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai πατάει πόδι και στην ρομποτική

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai πατάει πόδι και στην ρομποτική

ΝΕΑ

Η Hyundai πατάει πόδι και στην ρομποτική

ΝΕΑ

Ο κορεάτικος κολοσσός σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς πέρα από την αυτοκίνηση θέλοντας να αξιοποιήσει κάθε μορφής κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Στην επερχόμενη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών CES που θα γίνει στις αρχές του χρόνου στο Λας Βέγκας (κορωνοϊού επιτρέποντος…), η Hyundai θα είναι παρούσα με ένα περίπτερο που θα δείχνει όχι αυτοκίνητα αλλά διάφορα ρομπότ.

Στόχος της είναι να επεκτείνει την δραστηριότητά της και πέρα από τον στενό κύκλο των αυτοκινήτων σε μία πιο ευρεία αντίληψη για την κινητικότητα και τις μεταφορές.

Το βασικό θέμα της παρουσίας της Ηyundai στην CES θα είναι “Διευρύνοντας την Ανθρώπινη Εμβέλεια” και θα αφορά την έρευνα για το πως τα μελλοντικά ρομπότ θα επιτρέπουν την μετακίνηση μεταξύ του αληθινού και του εικονικού κόσμου. Και μαζί το πως θα μειώσουν τα εμπόδια που δυσκολεύουν τις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες τεχνολογίες στην έκθεση θα ακολουθούν την λογική του «mobility of things» της εταιρίας, η οποία θα επιτρέπει σε άψυχα αντικείμενα να μπορούν να κινούνται αυτόνομα. Μια νέα ρομποτική μονάδα plug and drive (PnD) θα είναι ανάμεσα στα εκθέματα που θα παρουσιάσει η Hyundai στην φετινή CES.

Μαζί θα παρουσιάσει και τα ήδη υπάρχοντα ρομποτικά της συστήματα, όπως το μικρό τετράτροχο ρομπότ το οποίο έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει αποσκευές, πακέτα ή να χρησιμεύει ως πορτ-μπεμπέ.

Γενικά πάντως, η Ηyundai είναι ιδιαίτερα δραστήρια τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ρομποτικής, έχοντας αντιληφθεί ότι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες θα μπορούσαν να περάσουν και στην αυτοκίνηση, κρατώντας την στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρκαδόροι… ρομπότ; Γίνεται! (+video)
Η Hyundai μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ρομποτικής
Η Hyundai επενδύει στη ρομποτική βιομηχανία