Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;

ΝΕΑ

Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;

ΝΕΑ

Μετά από προεδρική παράκληση, οι δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες φαίνεται πως έχουν ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο συνεργασίας πάνω στην κατασκευή μικροτσίπ.

Advertisement
Advertisement

Κλοιό προστασίας σε συνεργασία με τη Samsung φαίνεται πως επιθυμεί να απλώσει ο όμιλος Huyndai, σε μια προσπάθεια να αντισταθεί στα διαδοχικά χτυπήματα που προκαλεί η έλλειψη ημιαγωγών.

Η σύμπλευση της Hyundai με την εκ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως, θα της επέτρεπε να δημιουργήσει τα απαραίτητα αποθέματα μικροτσίπ, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτη την παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων.

Υπέρμαχος μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο νοτιοκορεατικών κολοσσών εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in. «Εύχομαι η Hyundai και η Samsung να συνεργαστούν πιο στενά για ημιαγωγούς αυτοκινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια πρόσφατου γεύματος στον Μπλε Οίκο, στη Νότιο Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Επί του θέματος κλήθηκε να τοποθετηθεί και ένα στέλεχος της Hyundai, δίχως ωστόσο να ρίχνει φως στο τοπίο: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι αναφορικά με τη συμφωνία», επισήμανε χαρακτηριστικά. Αν και η σιωπή του μοιάζει με έμμεση παραδοχή πως μια νοτιοκορεατική συμμαχία, βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτή τη στιγμή, η Hyundai συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες (όπως οι Infeon και NXP), ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μικροτσίπ που ενσωματώνονται στα συστήματα πολυμέσων των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Η Samsung ήδη προμηθεύει τον κατασκευαστή με ημιαγωγούς, αλλά αυτοί αφορούν αποκλειστικά τα συστήματα πλοήγησης.

Αποφασισμένη να αυξήσει την παραγωγική της δύναμη και να μειώσει το χάσμα που τη χωρίζει από την ανταγωνίστριά της, την ταϊβανέζικη Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, η Samung θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής προηγμένων ημιαγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Όστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, πέραν του ήδη υπάρχοντος εκεί.

Advertisement

Η επένδυση της Samsung θα ανέλθει σε σχεδόν 17 δισ. δολάρια, αποσκοπώντας σε βάθος δεκαετίας να δημιουργήσει περίπου 1.800 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσοι άνθρωποι απασχολούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία; Στην Ελλάδα;
Ημιαγωγοί: Πρόωρες… διακοπές για εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας
Ημιαγωγοί: Μηνύματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη της παραγωγής

Advertisement