Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To γκρουπ Hyundai στρέφεται περισσότερο προς την Ευρώπη

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To γκρουπ Hyundai στρέφεται περισσότερο προς την Ευρώπη

ΝΕΑ

To γκρουπ Hyundai στρέφεται περισσότερο προς την Ευρώπη

ΝΕΑ

Ο κορεάτικος γίγαντας θέλει να ρίξει το ενδιαφέρον του στις ανάγκες του Ευρωπαίου οδηγού, κάτι που ίσως να σημαίνει ότι θα δούμε ακόμα περισσότερα σπορ μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Το γκρουπ Hyundai (Hyundai, Kia, Genesis) περνάει τα τελευταία χρόνια ίσως την πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του.

Πρωταγωνιστεί στα ηλεκτρικά, κερδίζει σημαντικό έδαφος σε δημοφιλείς κατηγορίες όπως τα SUV και ξεκίνησε να παράγει κάποια πολύ ανταγωνιστικά σπορ μοντέλα με την ένδειξη “Ν” και απόδοση που άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους ευρωπαίους ανταγωνιστές τους.

Η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να εξελίξει περισσότερα μοντέλα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Και αυτό να το κάνει στα τμήματα σχεδίασης και εξέλιξης που έχει σε χώρες της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε παραγωγή μοντέλων αποκλειστικά για την Γηραιά ήπειρο, και ίσως αυτό να σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα σπορ μοντέλα με την ένδειξη “Ν”.

Μόνο την περσινή χρονιά, το ευρωπαϊκό τμήμα σχεδίασης της εταιρίας είχε 30 αυτοκίνητα σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων τα Hyundai Kona N, i20N και Elantra N, το οποίο αν και εξελίχθηκε για τον Ευρώπη τελικά κυκλοφόρησε στην Αμερική.

Το ευρωπαϊκό τμήμα σχεδίασης και εξέλιξης άρχισε να λειτουργεί πιο ενεργά από το 2018, χρησιμοποιώντας μία πίστα που μέχρι πρότινος ανήκε στην Opel στο Dundenhofen.

Advertisement

hyundai IONIQ5

Η Hyundai σχεδιάζει επίσης να διπλασιάσει τις εγκαταστάσεις της στο Nurburgring, καθώς πλέον αποτελεί μία βασική διαδικασία για τεστ της εταιρίας, με κάθε σπορ αυτοκίνητο να κάνει σχεδόν 20.000 χιλιόμετρα δοκιμών στην “Πράσινη Κόλαση”.

Advertisement

Με σχέδια για νέα ηλεκτρικά μοντέλα πάνω στην ήδη προηγμένη πλατφόρμα της εταιρίας αλλά και με άλλα μοντέλα της σειράς “Ν” στα σκαριά, το γκρουπ Hyundai και οι εταιρίες που το συναπαρτίζουν αποτελούν πλέον μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη για τις ευρωπαϊκές αγορές, όχι μόνο σε αριθμούς πωλήσεων αλλά και σε τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαία υποστήριξη της Hyundai για το Ioniq 5 (+video)
Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai
Hyundai: Τρία βραβεία στα 2022 Autocar Awards

 

Advertisement