Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Genesis GV60: Το πρώτο με αναγνώριση προσώπου

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Genesis GV60: Το πρώτο με αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Genesis GV60: Το πρώτο με αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Η Genesis, η πολυτελής εταιρεία του Ομίλου Hyundai-Kia, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά θα διαθέτει το GV60 με συστήματα αναγνώρισης προσώπου και εκκίνησης μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, μετατρέποντάς το ακόμα περισσότερο σε ένα «τετράτροχο smartphone» (sic).

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό, πλέον, ότι οι Νοτιοκορεάτες πρωτοπορούν και μας εκπλήσσουν ευχάριστα τα τελευταία χρόνια με τα νέα μοντέλα που παρουσιάζουν. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα καινούργιο αυτοκίνητο αλλά για ένα στοιχείο εξοπλισμού το οποίο σκοπεύει στη διευκόλυνση του οδηγού.

Συγκεκριμένα, το Genesis GV60, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας, θα αναβαθμιστεί αναφορικά με τον εξοπλισμό του για την επόμενη χρονιά. Μεταξύ των νέων στοιχείων που θα περιλαμβάνονται σε αυτόν θα είναι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Χάρη στο τελευταίο, ο οδηγός θα μπορεί να ξεκλειδώνει το όχημα μόνο με την παρουσία του κοντά σε αυτό, χωρίς να χρειάζεται το φυσικό κλειδί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Genesis, το αυτοκίνητο θα διαθέτει έναν LED δείκτη στη μεσαία κολώνα του αμαξώματός στο σημείο που ο οδηγός πρέπει να πλησιάσει προς την κάμερα η οποία θα «διαβάζει» τα χαρακτηριστικά προσώπου του ατόμου που πλησιάζει προς αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η αρχική διαδικασία για τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος είναι απλή. Αυτό που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να κατεβάσει την εφαρμογή και να χρησιμοποιήσει το φυσικό κλειδί μόνο την πρώτη φορά ώστε να καθορίσει το προφίλ του. Το σύστημα θα καταγράψει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τού ατόμου για να επιτρέπει να ξεκλειδώνει το όχημα και κατόπιν την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματός του για να εκκινεί το αυτοκίνητο.

Advertisement

Η Genesis διαβεβαιώνει ότι όλα τα δεδομένα θα είναι κρυπτογραφημένα και θα αποθηκεύονται τοπικά και όχι σε κάποια βάση, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να υποκλαπούν, και η διαχείριση θα γίνεται μέσω του συστήματος «HMI» («Human-Machine Interface»). Εκτός από αυτή τη δυνατότητα, ο οδηγός θα μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το GV60 και με το smartphone του, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.

Advertisement

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, εκτός από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της πολυτελούς νοτιοκορεατικής εταιρείας θα διαθέτει στάνταρ στον εξοπλισμό του θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ («Comfort Seat Pack, Ergo Motion»), θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα κλιματισμού που καθαρίζει καλύτερα τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και εσωτερικό φωτισμό με 64 διαφορετικές αποχρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο στο LA για το Genesis X Convertible Concept
To γκρουπ Hyundai στρέφεται περισσότερο προς την Ευρώπη
Hyundai: Επένδυση – μαμούθ και 17 νέα ηλεκτρικά

Advertisement