Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το X Speedium Coupe είναι το νέο πρωτότυπο της Genesis

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το X Speedium Coupe είναι το νέο πρωτότυπο της Genesis

Mobility

Το X Speedium Coupe είναι το νέο πρωτότυπο της Genesis

Mobility

Είναι το Genesis X Speedium Coupe και μας δείχνει πως το μέλλον δεν είναι τόσο «δυστοπικό» αναφορικά με την αισθητική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Genesis παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα κομψό πρωτότυπο, το X Speedium Coupe, προκειμένου να κερδίσει σε πρώτη φάση το κοινό με την αισθητική του.

Στην πραγματικότητα έχουμε μπροστά μας μια αισθητική εξέλιξη του X concept που είδαμε το 2021 από την Genesis. Το Genesis X Speedium Coupe έχει σχεδιαστεί για να μας δείξει τη σχεδιαστική φόρμα που θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία στο μέλλον, εφαρμόζοντας πολλά από αυτά που μας δείχνει με το πρωτότυπο, σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. Πρώτη αλλαγή που παρατηρείται, είναι η κλειστή μάσκα εμπρός, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το ότι η συνολική αισθητική του εμπρόσθιου μέρους, αναβαθμίζεται από την εκτεταμένη χρήση λωρίδων LED.

Η Genesis για το νέο της πρωτότυπο, λέει πως «φέρει ένα πρόσωπο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συμβολίζει τη μεταμόρφωση της Genesis στην πορεία της για αποκλειστική διάθεση ηλεκτρικών μοντέλων με μια γκάμα 6 αυτοκινήτων, έως το 2030». Η Genesis δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού Luc Donckerwolke, δήλωσε: «Αυτό το αυτοκίνητο είναι μια στιγμή σχεδιαστικής ελευθερίας στο ταξίδι της Genesis προς τα μελλοντικά μας ηλεκτρικά μοντέλα».

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την αποκάλυψη του Genesis X Speedium Coupe, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα την παραγγελιοληψία για το GV60. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επισκεφτούν το genesis.com και να κάνουν εγγραφή στο Priority One για να «απολαύσουν μια ιδιαιτέρως εξατομικευμένη εμπειρία αγοράς» για το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της μάρκας. Το GV60 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και διαθέτει μπαταρία 77,4 kWh, καθώς και τρία συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς έχει 228 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ το τετρακίνητο μοντέλο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 318 ίππους και 605 Nm ροπής. Διαθέσιμη είναι όμως και η δυνατότερη εκδοχή του μοντέλου, η οποία λανσάρεται ως η «στοχοπροσηλωμένη» στις επιδόσεις και διαθέτει τετρακίνηση, διπλό κινητήρα και απόδοση 435 ίππων και 605 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το νέο Genesis G90, την κορεάτικη S-Class
Hyundai: Επένδυση – μαμούθ και 17 νέα ηλεκτρικά
Επίσημο: Genesis GV60 με Drift Mode και έως 435 ίππους

Advertisement

 

 

 

Advertisement