Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai

Mobility

Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai

Mobility

Στη διαρκώς διογκούμενη κατηγορία των ηλεκτρικών, ο Όμιλος Hyundai δείχνει πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, δείχνουν πως οι Hyundai και Kia έχουν τον πρώτο λόγο στα ηλεκτρικά, μετά την Tesla που φυσικά κυριαρχεί.

Η Tesla που ασχολείται μόνο με το συγκεκριμένο τμήμα στην αγορά των αυτοκινήτων, έχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ και μάλιστα με συντριπτική διαφορά αν δούμε τα νούμερα. Συγκεκριμένα, η Tesla στην περίοδο που συζητάμε, «έγραψε» 113.882 πωλήσεις, τη στιγμή που οι Hyundai και Kia αθροιστικά, σημείωσαν 15.414.

Advertisement
Advertisement

Η διείσδυση των ηλεκτρικών στην αμερικάνικη αγορά, είναι πραγματικά ελάχιστη και αυτό προκύπτει αν δούμε το σύνολο των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων (174.068) σε σχέση με το σύνολο των πωλήσεων στις ΗΠΑ, που είναι 3.309.520 αυτοκίνητα στο ίδιο διάστημα των τριών πρώτων μηνών του έτους. Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση.

Το θετικό για τον Κορεάτικο Όμιλο, είναι πως εμφανίζεται πιο «έτοιμος» από πολλούς ανταγωνιστές, μια και όπως αποδεικνύεται έχει πολύ καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης των ημιαγωγών που έχουν «πάει πίσω» τις πωλήσεις όλων των εταιρειών. Ο στόχος του Ομίλου είναι να κυριαρχήσει στον τομέα και μέχρι το τέλος της δεκαετίας να έχει ηγετική θέση στις πωλήσεις.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο, μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να κινούνται μαζικά προς την ίδια κατεύθυνση. Η VW για παράδειγμα, στην αγορά των ΗΠΑ θα κορυφώσει τις προσπάθειες εδραίωσής της ως leader, με την παραγωγή των ID.4 και ID.Buzz στο εργοστάσιο της Chattanooga που ετοιμάζεται τώρα.

Advertisement

Η «απάντηση» του Ομίλου Hyundai, θα έχει να κάνει με την προσφορά περισσότερων προτάσεων που θα καλύψουν περισσότερες κατηγορίες. Η Hyundai και η Genesis θα έχουν 17 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2030, ενώ η Kia θα έχει 14 έως το 2027, κάτι που θα φέρει τον Όμιλο –θεωρητικά- πιο κοντά στο στόχο των πωλήσεων 3,1 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το τέλος της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λειτουργία Crab Walk
Kia: Συνεργασία με την Ocean Cleanup
Η Tesla ψάχνει δικηγόρους για τις ΗΠΑ!

Advertisement