Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Genesis GV80: Έρχεται και στην Ευρώπη

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Genesis GV80: Έρχεται και στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Genesis GV80: Έρχεται και στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Κάτω από το όνομα Genesis το πολυτελές SUV της Hyundai, έρχεται στην Ευρωπαϊκή αγορά και θα ανταγωνίζεται τη Mercedes GLE και τη BMW X5.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο για το SUV με το ίδιο όνομα το 2017. Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αυτοκινήτου ήταν κοντά στη σειρά παραγωγής.

 

Τα χαρακτηριστικά του νέου μεσαίου premium μοντέλου της Hyundai/Genesis είναι: Οι εντυπωσιακοί δίδυμοι προβολείς (η Hyundai τους χρησιμοποίησε και στο sedan G80), η «μάσκα» με το σχήμα βέλους, το περίγραμμα του καπό, η ποδιά με τους μεγάλους αεραγωγούς καθώς και τα διπλά πίσω φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Minimal σχέδιο με ελάχιστους διακόπτες
Το εσωτερικό του GV80 δείχνει να έχει μικρότερο πλάτος. Μια οθόνη του συστήματος πληροφοριών/ψυχαγωγίας 14,5 ιντσών χωρισμένη στα δύο βρίσκεται στον ταμπλό. Ο αριθμός των διακοπτών διατηρήθηκε σκόπιμα στο ελάχιστο, ενώ πολλαπλασιάστηκαν τα μαλακά υλικά (πλαστικά και επένδυση δέρματος ή δερματίνης) στο εσωτερικό των θυρών αλλά και τα καθίσματα (καπιτονέ μοτίβο).

Η επιλογή των ταχυτήτων (για το οχτάρι κιβώτιο) γίνεται με περιστροφικό διακόπτη, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Μια άλλη καινοτομία είναι το ενεργό κάθισμα οδηγού με επτά κυψέλες αέρα στο εσωτερικό του. Επιπλέον και τα δύο μπροστινά καθίσματα θερμαίνονται και είναι αεριζόμενα. Μιλώντας για αέρα: Το GV80 διαθέτει σύστημα καθαρισμού αέρα που λειτουργεί αυτόματα με βάση την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου μέσω ενός αισθητήρα λεπτής σκόνης. Ο ενεργός καθαρισμός αέρα με διπλά φίλτρα παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο όχημα σε πραγματικό χρόνο και αφαιρεί το 99% τοις εκατό των λεπτών σωματιδίων σκόνης.

Advertisement

Εσωτερικό κομψό και άνετο

Επιπλέον, το GV80 προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, μέσω του συστήματος πλοήγησης βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στο GV80 να «μάθει» τα χαρακτηριστικά των οδηγών του (τρόπος οδήγησης, διαδρομές, συνθήκες) και να εφαρμόσει αυτόνομη οδήγηση παρόμοια με εκείνη των ανθρώπων. Τα συστήματα αλλαγής λωρίδας, προειδοποίησης σύγκρουσης, προειδοποίησης τυφλού σημείου, ραντάρ οπισθοπορείας και ανίχνευση κούρασης του οδηγού είναι στάνταρ. Το GV80 έχει επίσης δέκα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικά τοποθετημένου αερόσακου μεταξύ των εμπρός επιβατών και θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επτάθέσιο με τρεις σειρές καθισμάτων.

Advertisement

Ένα μοτέρ diesel και δύο βενζίνης

Το Genesis GV80 έρχεται με κίνηση στους πίσω τροχούς και προαιρετική κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ένας εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων με 278 ίππους και μέγιστη ροπή 588 Nm. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επίσης δύο βενζινοκινητήρες turbo. Πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων με 304 ίππους και έναν εξακύλινδρο 3,5 λίτρων με 380 ίππους. Εάν ο πελάτης έχει επιλέξει την επιλογή τετρακίνησης, θα έχει στη διάθεσή του ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης.

Advertisement

Το καλοκαίρι, η Genesis ξεκινά την περιπέτειά της στην Ευρώπη. Εκτός από το G80, ένα μεσαίο/μεγάλο sedan, το πολυτελές SUV GV80 θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για ένα επιτυχημένο μέλλον. Δεν θα είναι εύκολο για την premium μάρκα της Hyundai: Ο ανταγωνισμός είναι δυνατός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Genesis έρχεται Ευρώπη και μπαίνει στο παιχνίδι της premium κατηγορίας
Genesis G70 Shooting Brake: Έτοιμο για την Ευρώπη
Teaser του νέου Genesis GV70e