Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή σιλουέτα του νέου SEAT Leon (+video)

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή σιλουέτα του νέου SEAT Leon (+video)

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή σιλουέτα του νέου SEAT Leon (+video)

ΝΕΑ

Χάρη στην ευρεία γκάμα κινητήρων ικανοποιεί, αλλά μέσω της εξωτερικής του εμφάνισης εντυπωσιάζει.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αρκετούς μήνες έντονης προσμονής και ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, το νέο SEAT Leon έχει φτάσει στην Ελλάδα όντας διαθέσιμο στο αγοραστικό κοινό.

Το οικογενειακό hatchback της ισπανικής μάρκας προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων, προοριζόμενη ώστε να ικανοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτή απαρτίζεται από εκδόσεις βενζίνης, diesel, συμπιεσμένου φυσικού αερίου, ήπιες υβριδικές και plug-in υβριδικές.

Τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο, δεν είναι συνιστούν τους μοναδικούς λόγους για χαμόγελα. Διότι το νέο SEAT Leon, στην 4η γενιά του, «παντρεύει» το δυναμικό λουκ με την υψηλή αισθητική.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, στο αμάξωμά βρίθουν οι ακμές και οι καμπύλες, με το μπροστινό μέρος να προβάλλει αρκετά επιθετικό, χάρη στους τριγωνικούς κεντρικούς προβολείς. Ο εξαγριωμένος του χαρακτήρας ενισχύεται χάρη στη νέα εξαγωνική μάσκα, καθώς και τις επιβλητικές εισαγωγές αέρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης.  Επιπροσθέτως, έχει υιοθετηθεί και μια νεωτεριστική φιλοσοφία, η οποία αποτυπώνεται στη λεπτή λωρίδα LED η οποία ενώνει τα πίσω φώτα.

Πρώτη δοκιμή: Νέο SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR

Advertisement

Το μοντέλο φέρει αυξημένο μήκος κατά 86 mm (4.358 μ.) συγκριτικά με το απερχόμενο Leon, ενώ στην έκδοση Tourer η αύξηση αντιστοιχεί σε 93 mm (4.642 μ.).

Advertisement

Πέρα, όμως, από τις αισθητικές αναβαθμίσεις και την επιμήκυνσή του, φέρει και βελτιωμένη απόδοση, με έμφαση στην αεροδυναμική. Σημειώνεται πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας προβάλλει βελτιωμένος κατά περίπου 8%.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo (σ.σ. όπως και τα νέα Golf και Octavia) και διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 18.190 ευρώ, στην έκδοση SEAT Leon 1.0 ecoTSI 110 PS.

Advertisement

Δείτε επίσης:

SEAT Ibiza και Arona με φυσικό αέριο για έξτρα οικονομία

SEAT Leon Cupra στην υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας

Αποκτήστε νέο SEAT με συμφέρουσα χρηματοδότηση