Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT Leon Cupra στην υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT Leon Cupra στην υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας

ΝΕΑ

SEAT Leon Cupra στην υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας

ΝΕΑ

Με 290 ίππους και εντυπωσιακή επιτάχυνση θα προκαλούν “πονοκέφαλο” σε όσους καταδιώκουν

Advertisement
Advertisement

Νέο σύμμαχο στις απαιτητικές επιχειρήσεις της βρήκε η γαλλική αστυνομία, καθώς εμπλουτίζει το στόλο της με SEAT Leon Cupra.

Πιο αναλυτικά κάποιες από τις παραληφθείσες μονάδες θα τεθούν στις υπηρεσίες της Εθνικής Χωροφυλακής (σ.σ. κλάδος των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων) ενισχύοντας το έργο της καταδίωξης, όταν οι άντρες της επιχειρούν σε αυτοκινητοδρόμους. Προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, πρόκειται για το «παλιό» Seat Leon Cupra και όχι το “Cupra Leon”, το οποίο δεν έχει ακόμη λανσαριστεί.

Όπως επιβεβαίωσαν επίσημα «χείλη» της SEAT, η αστυνομία της Γαλλίας κατέθεσε αίτηση για την αγορά 17 μονάδων, εκ των οποία τα δύο είναι ήδη διαθέσιμα στη χωροφυλακή. Όσον αφορά τις εκδόσεις, πρόκειται για τις εφοδιαζόμενες με τον 2λιτρο TSI των 290 ίππων, τόσο σε έκδοση σεντάν όσο και σε station wagon.

Advertisement
Advertisement

Την μετατροπή των οχημάτων, ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες της χωροφυλακής θα επωμιστεί η εδρεύουσα στην πόλη Λαβάλ εταιρεία Gruau.

«Αυτά τα οχήματα προορίζονται ώστε να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες, σε παντός είδους καιρό, σε στεγνό ή ολισθηρό οδόστρωμα. Παράλληλα, πρέπει να βγαίνουν ακέραια κατόπιν εκτεταμένης χρήσης ή οποία αντιστοιχεί σε περισσότερες 4 ώρες συνεχούς και “σκληρής” οδήγησης. Επομένως πρέπει να είναι ιδανικά για απότομες μανούβρες κατά την κίνηση σε αυτοκινητοδρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά η SEAT, η οποία επισήμανε πως για την  ανάπτυξη του κάθε αντίτυπου θα απαιτηθούν 5 με 6 εβδομάδες.

Advertisement

Η εν λόγω πρωτοβουλία της γαλλικής αστυνομίας δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων, με τους επικριτές να την κατηγορούν πως γύρισε την πλάτη στα προϊόντα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημειώνεται πως το 2021, η γαλλική εθνοφυλακή είχε παραγγείλει 100 Megane RS από τη Renault.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Ένα SEAT Leon Cupra ST με 520 ίππους

Αποκτήστε νέο SEAT με συμφέρουσα χρηματοδότηση

Advertisement

Πρώτη δοκιμή: Νέο SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR