ΝΕΑ

Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Η BMW χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο παραγωγής με ελαστικά πίστας για να ολοκληρώσει, με ρεκόρ, έναν γύρο στη θρυλική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ, θεωρούν το Nurburgring, ως το απόλυτο τεστ για την απόδοση ενός αυτοκινήτου.

Γνωστό ως “η Πράσινη Κόλαση”, το δύσκολο τμήμα Nordschleife των 22,8 χιλιομέτρων της διαδρομής, ωθεί την ταχύτητα, το χειρισμό και τις δυνατότητες πέδησης ενός αυτοκινήτου στα όριά τους.

Ένας γύρος κάτω των οκτώ λεπτών τοποθετεί ένα όχημα σε περίοπτη λίστα. Με οδηγό τον Γιοργκ Βάιντινγκερ, η τελευταία BMW M2 την ολοκλήρωσε σε 7 λεπτά 38,71 δευτερόλεπτα. Ξεπερνώντας, μάλιστα, τα αρχικά προβλήματα που αντιμετώπισε τις ημέρες των δοκιμών, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών.

Advertisement
Advertisement

Για να βάλουμε σε πλαίσιο το επίτευγμα της BMW M2, η προηγούμενη M2 Competition ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:52,36, πάνω από 13 δευτερόλεπτα πιο αργά από το τρέχον μοντέλο.

Η M2 Competition αποδίδει 410 ίππους, ενώ το μοντέλο του 2023 αποδίδει 460 ίππους. Το νέο αυτοκίνητο είναι επίσης πιο γρήγορο, με 3,9 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα, σε σύγκριση με το παλιότερο αυτοκίνητο (4,1 δευτερόλεπτα) και φτάνει στην τελική ταχύτητα των 285 χλμ/ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο… στενό αυτοκίνητο του κόσμου (+video)
Πόσα χρήματα έχασε η Toyota σε μία ημέρα;
Δείτε τη νέα μάσκα της BMW που «ανασαίνει»! (+video)