Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο… στενό αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πιο… στενό αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο… στενό αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Το Κινέζικο επαγγελματικό microcar μπορεί να κόβει βόλτες ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Advertisement
Advertisement

Ονομάζεται Wuling E10 και διεκδικεί τον τίτλο του πιο στενού αυτοκινήτου στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο επαγγελματικό όχημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί να κινείται στους πιο στενούς δρόμους της πόλης, έχοντας ως στόχο να αντικαταστήσει τα κλασικά τρίκυκλα.

Με αντισυμβατικές αναλογίες και ξεχωριστή εμφάνιση, το Wuling E10 διαθέτει ένα εντυπωσιακά λεπτό προφίλ και μικροσκοπικούς τροχούς 12 ιντσών.

Το τετράγωνο σχήμα του και ο μινιμαλιστικός εξωτερικός σχεδιασμός του το κάνει αρκετά χαριτωμένο στην όψη. Πέρα από το στάνταρ μοντέλο που είναι εξοπλισμένο με καρότσα, διατίθεται μια επιλογή με υψηλότερη οροφή, προσφέροντας μια ευέλικτη πλατφόρμα για τη μεταφορά και την πώληση αντικειμένων όπως λουλούδια, παγωτά, φρούτα, τρόφιμα ή ποτά.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό της μονοθέσιας καμπίνας διαθέτει χειροκίνητο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και βολική θύρα USB για τη φόρτιση συσκευών.

Το πλάτος του Wuling E10 είναι μόλις 1.080 χιλιοστά, σχεδόν το μισό από ένα μεγάλο SUV. Εντυπωσιακό είναι ότι η μικρή ακτίνα στροφής του E10 των 4,3 μέτρων εξασφαλίζει αβίαστη ευελιξία σε περιορισμένους χώρους.

Advertisement

Παρά το μικρό του πλάτος, το κινέζικο microcar είναι ιδιαίτερα πρακτικό, με το μήκος του να φθάνει τα 3,305 μέτρα και το ύψος 1,69 μέτρα.

Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο χώρος φόρτωσης παρέχει εντυπωσιακή αποθηκευτική ικανότητα έως και 1,7 κυβικά μέτρα, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 200 κιλά.

Την ισχύ αυτού του ξεχωριστού κινεζικού EV παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος μπροστά, ο οποίος παράγει 27 ίππους, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 71 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 9 kWh, παρά το συμπαγές μέγεθός της, παρέχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη. Η φόρτιση μπορεί να γίνει εύκολα από οικιακές πρίζες ή με φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος.

Advertisement

Το Wuling E10 έκανε το διαδικτυακό του ντεμπούτο στις αρχές του 2022 και κυκλοφόρησε επίσημα στην Κίνα στις 28 Αυγούστου 2023. Όσο για την τιμή του αυτή είναι κοντά στα 4.500 ευρώ, ιδιαίτερα ελκυστική για όσους αναζητούν τέτοιου είδους λύσεις. Αρκεί βέβαια να μπορούν να χωρέσουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα ηλεκτρικά microcars αρέσουν τόσο πολύ;
XEV YOYO: Το νέο σου παιχνίδι στην πόλη
Η Citroen ετοιμάζει «γρήγορη» έκδοση του Ami;