Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi βαφτίζει εκ νέου τα μοντέλα της

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi βαφτίζει εκ νέου τα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η Audi βαφτίζει εκ νέου τα μοντέλα της

ΝΕΑ

Από τη δεκαετία του 2000 τα στελέχη της Audi είχαν αρχίσει να προσθέτουν νέες ονομασίες και πρακτικές στον τρόπο που χαρακτήριζαν τα καινούργια μοντέλα της εταιρείας. Τώρα, επιλέγουν να κάνουν το ίδιο και πάλι.

Advertisement
Advertisement

Τότε, ήταν η αναγκαιότητα να εφεύρουν στην Audi έναν διαφορετικό τρόπο ονοματοδοσίας λόγω της πληθώρας των νέων μοντέλων που δημιουργούσαν με πολύ γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Τα coupé, τα SUV, τα crossover έπρεπε να κατηγοριοποιηθούν και βάσει του ονόματός τους ώστε να υπάρχει μια καταρχάς διάκρισή τους. Η αξονική λύση που επιλέχθηκε ήταν: η γραμματαριθμητική ονομασία τους θα περιείχε ζυγό ψηφίο για τα sedan και μονό για τα coupé.

Στη συνέχεια, επεκτάθηκε ο συγκεκριμένος κανόνας προσδιορίζοντας και την κατηγορία οχημάτων στην οποία θα ανήκε το κάθε καινούργιο μοντέλο, όχι μόνο τον τύπο τού αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, με τη δημιουργία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της υπάρχει η αναγκαιότητα για έναν ακόμα διαχωρισμό τους από αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως ανακοίνωσε ο Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, η εταιρεία θα συνεχίσει την ίδια πρακτική ονοματοδοσίας, δηλαδή τον γραμματαριθμητικό προσδιορισμό. Ωστόσο, η διαφοροποίηση θα σχετίζεται με τον τύπο κινητήρα που θα διαθέτει το κάθε μοντέλο.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Duesmann: «Στο μέλλον, οι περιττοί αριθμοί θα αντιπροσωπεύουν τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και οι ζυγοί τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία».

Όπως διευκρίνισε, η αρχή για τον νέο τρόπο ονοματοδοσίας θα ξεκινήσει από το καινούργιο A4 το οποίο στην επόμενη γενιά του θα μετονομαστεί σε A5, ενώ το A6 σε A7 (καθώς, αμφότερα, θα έχουν θερμικό κινητήρα). Μελλοντικά, εάν θα διατίθενται μόνο με ηλεκτροκινητήρα θα επαναπροσδιοριστούν ως A4 και A6, αντίστοιχα.

Advertisement

Ο Markus Duesmann είπε ότι το ίδιο θα γίνει και με τα μοντέλα που έχουν το γράμμα Q, δηλαδή τα crossover/SUV. Τέλος, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η Audi, θα διατηρήσει την ονομασία «e-tron» στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, καθώς το αγοραστικό κοινό την έχει συνηθίσει πλέον και την ταυτίζει με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική έκδοση για το Audi RS e-tron GT (+video)
Δοκιμή: Audi Q5 40 TDI Hybrid Quattro S Tronic
Video: To πολυτάλαντο Audi Q2

Advertisement