Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επανάσταση στο design: H Audi φέρνει το… μέσα-έξω

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επανάσταση στο design: H Audi φέρνει το… μέσα-έξω

ΝΕΑ

Επανάσταση στο design: H Audi φέρνει το… μέσα-έξω

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία θέλει να κάνει την σχεδίαση των αυτοκινήτων άνω-κάτω, φέρνοντας το… μέσα-έξω.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα προσέγγιση στην σχεδίαση των αυτοκινήτων σκοπεύει να υιοθετήσει η Audi, η οποία με τα πρόσφατα πρωτότυπα της σειράς Sphere έδειξε ότι βρίσκεται σε φοβερή σχεδιαστική φόρμα.

Τα πρωτότυπα αυτά δείχνουν τις γενικές γραμμές που θα ακολουθήσει η εταιρία στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, αφού ολοκληρώσει την παρουσίαση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025.

Η αλλαγή που προτείνει η Audi είναι δραστική για το πως εξελίσσεται η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου. Και έχει να κάνει με τη νέα προσέγγιση που θέλει τους σχεδιαστές να ολοκληρώνουν πρώτα το εσωτερικό του αυτοκινήτου και μετά να παίρνει μορφή το αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρία δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην σχεδίαση της καμπίνας και αλλάζει όλη την μέχρι τώρα πρακτική που ήθελε όλα να αρχίζουν από το design του αμαξώματος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι σχεδιαστές που ασχολούνται με το σαλόνι είναι πλέον αυτοί που βάζουν τις πρώτες πινελιές πάνω στο αυτοκίνητο, με σκοπό να ικανοποιήσουν πρώτα της ανάγκες του χρήστη του αυτοκινήτου και μετά να ασχοληθούν με την σχεδίαση του αμαξώματος.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας γενιάς ηλεκτρικών της Audi θα εμφανιστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα είναι το εντελώς νέο A8. Δεν θα έχει καθόλου κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα ακολουθήσει το σούπερ μοντέρνο στιλ του Grandsphere.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι πολύ κοντά σε αυτό το άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο. Μετά από αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσει το Audi A6 E-Tron (και με έκδοση RS6 E-Tron) και το 2025 θα εμφανιστεί το Audi Q6 E-Tron το οποίο θα χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό πακέτο με τη νέα Porsche Macan.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To activesphere δείχνει το μέλλον της Audi
Οδηγούμε το Audi Q8 e-tron στην Γερμανία
H Audi ετοιμάζει ηλεκτρικό, σκληροτράχηλο SUV