Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi e-tron… για πάντα!

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi e-tron… για πάντα!

ΝΕΑ

Audi e-tron… για πάντα!

ΝΕΑ

Η Audi, υιοθέτησε την ονομασία «e-tron» με σκοπό να διαχωρίζει τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της από αυτά μόνο με θερμικό κινητήρα. Στο μέλλον, όπου όλα τα μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά, σκοπεύει να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό.

Advertisement
Advertisement

Τα προηγούμενα χρόνια, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν μία κοινή πρακτική σε ό,τι αφορά στα εξηλεκτρισμένα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους. Την αρχή έκανε η BMW με το γράμμα «i» το οποίο προσδιόριζε τα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας (σημ.: BMW i).

Ακολούθησε η Audi, με την ονομασία «e-tron» και η Mercedes-Benz με τα αρχικά «EQ». Η αρχική φιλοσοφία τους ήταν να δημιουργήσουν (έκαστη) μια χωριστή εταιρεία εντός τους η οποία θα «διαχωριζόταν» καθώς θα είχε μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, και με την προοπτική ότι όλες θα μετατραπούν σε κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων μοντέλων, τίθεται το ερώτημα εάν θα διατηρήσουν τις συγκεκριμένες ονομασίες.

Η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ήδη ότι πρόκειται να καταργήσει την ονομασία «EQ» (ομοίως και τη Mercedes-EQ) στο μέλλον. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την BMW. Ωστόσο, η Audi πρόκειται να διατηρήσει την ονομασία «e-tron», έστω και εάν όλα τα μοντέλα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Αυτό δήλωσε στο βρετανικό Top Gear ο Marc Lichte, επικεφαλής Σχεδιασμού της εταιρείας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Ο προσδιορισμός “e-tron” είναι ξεκάθαρος και ακόμα ένα στοιχείο διαφοροποίησης».

Advertisement

Ο κ. Lichte αποκάλυψε επίσης, ότι εντός της χρονιάς θα υπάρξουν και άλλα στοιχεία διαφοροποίησης των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τής Audi και αυτών με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To activesphere δείχνει το μέλλον της Audi
H Audi ετοιμάζει ηλεκτρικό, σκληροτράχηλο SUV
Audi RS E-Tron GT: Τώρα και φτιαγμένο (+video)

 

Advertisement