Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζει τα νέα Q5 και SQ5

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi ετοιμάζει τα νέα Q5 και SQ5

ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζει τα νέα Q5 και SQ5

ΝΕΑ

Στην Audi, έχουν θέσει το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία των νέων μοντέλων τους μεταξύ των οποίων είναι και η καινούργια γενιά του Q5.

Advertisement
Advertisement

Δεκαπέντε χρόνια είναι ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για την εμπορική παρουσία ενός μοντέλου στην αγορά. Η Audi, με το Q5 (φωτογραφίες) έδειξε την κατασκευαστική ικανότητά της και στα SUV οχήματα της μεσαίας κατηγορίας, ανταγωνιζόμενη τα αντίστοιχα των BMW και MercedesBenz.

Στις ημέρες μας, οι άνθρωποι της Audi εξελίσσουν ήδη την τρίτη κατά σειρά γενιά τού αυτοκινήτου το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός της χρονιάς. Αυτό, δεν θα αφορά μόνο το Q5 αλλά και την κορυφαία έκδοσή του SQ5.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται τόσο με θερμικούς κινητήρες όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. «Τίποτε το ιδιαίτερο», θα πείτε. Ωστόσο, υπάρχει η είδηση. Αυτή δεν είναι άλλη από τη χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, οι οποίοι θα πληρούν τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα τα οποία προβλέπει το νέο πρότυπο «Euro VII».

Advertisement
Advertisement

Τα καινούργια Q5 και SQ5 βασίζονται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα «MLB Evo» η οποία επιτρέπει τη δημιουργία τόσο δικίνητης και τετρακίνητης έκδοσης όσο και τη χρήση κινητήρων αφενός με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης όσο και Plug-in υβριδικής.

Ένα επιπλέον καινούργιο στοιχείο είναι η υιοθέτηση της ονομαζόμενης πλατφόρμας «PPC» («Premium Platform Combustion») αναφορικά με τα αναβαθμισμένα θερμικά μοτέρ.

Advertisement

Αναφορικά με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή τού καινούργιου Audi Q5, θα βασίζεται στην νέα αντίστοιχη πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric») η οποία έχει δημιουργηθεί από τον Όμιλο Volkswagen και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά τόσο στα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τόσο της Audi όσο και της Porsche.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο νέο SQ5 μένει να διευκρινιστεί εάν θα διατηρηθεί ο τρίλιτρος V6 TDI (πετρελαιοκινητήρας) ο οποίος υπάρχει κάτω από το καπό τώρα ή εάν θα αντικατασταθεί από κάποιον βενζινοκινητήρα. Θυμίζουμε ότι στο υπάρχον Audi SQ5 η μέγιστη ισχύς του είναι 341 ίπποι/3.800-4.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 700 Nm/1.750-3.250 σ.α.λ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)
Αποκάλυψη του νέου Audi SQ5 Sportback
H ηλεκτρική αυτονομία των PHEV της Audi… διδάσκει