Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ατέλειες είναι μέρος της αποκατάστασης για τη Lamborghini

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ατέλειες είναι μέρος της αποκατάστασης για τη Lamborghini

ΝΕΑ

Οι ατέλειες είναι μέρος της αποκατάστασης για τη Lamborghini

ΝΕΑ

Το τμήμα Polo Storico της Lamborghini, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αποκατάσταση ορισμένων από τα καλύτερα αυτοκίνητα της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ενδιαφέρεται για την τελειότητα.

Advertisement
Advertisement

Από την ίδρυσή της, η Polo Storico έχει αποκαταστήσει 98 κλασικές Lamborghini, με κόστος που κατά μέσο όρο φτάνει το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις αποκατάστασης, χρειάζονται περίπου 18 μήνες και το κόστος φτάνει έως και τις 370.000 ευρώ. Παρά τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση ενός αυτοκινήτου μέσω του επίσημου προγράμματος, το αφεντικό της Polo Storico, Paolo Gabrielli, αναφέρει ξεκάθαρα πως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο το τμήμα, είναι η γνησιότητα στη μεθοδολογία της αποκατάστασης για να φτάσει το αυτοκίνητο να γίνει όπως ήταν όταν έφυγε αρχικά από το εργοστάσιο, αντί να γίνει τέλειο σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. «Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει μικρές ατέλειες, όπως όταν ήταν καινούργιο» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Το καθήκον μου σε εσάς ως πελάτη είναι να πάρετε πίσω το αυτοκίνητο όπως ακριβώς ήταν όταν παρήχθη. Εάν υπήρχαν μικρά ελαττώματα σε εκείνη την κατάσταση, για μένα είναι παραπάνω από εντάξει».

Advertisement
Advertisement

«Για να φτιάξετε ένα τέλειο αυτοκίνητο 100 τοις εκατό, είναι εύκολο, αλλά αν θέλετε ένα τέλειο αυτοκίνητο δεν θα είναι αυθεντικό. Εάν το ανακατασκευασμένο αυτοκίνητό σας έχει τέλειο φινίρισμα και τέλειο χρώμα, φαίνεται πως είναι ανακατασκευασμένο με σύγχρονες μεθόδους, φαίνεται ψεύτικο. Πρόκειται για τις μικρές λεπτομέρειες που δεν είναι και δεν χρειάζεται να είναι τέλειες. Εκείνη την εποχή, το εργοστάσιο δεν ήταν τόσο προσεκτικό στις σημερινές λεπτομέρειες, γιατί απλά ποτέ δεν λειτούργησε έτσι» πρόσθεσε. Το τμήμα αποκατάστασης της Lamborghini είναι τόσο αφοσιωμένο σε αυτήν τη φιλοσοφία που κατά την επανεκτύπωση των εγχειριδίων που λάμβαναν οι πρώτοι κάτοχοι, δεν διορθώνει κανένα από τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη των πρωτοτύπων, σημειώνοντας πως οι ανθρώπινες «ατέλειες» των χειροποίητων αυτοκινήτων, είναι μέρος της τελειότητάς τους αντανακλώντας εκείνη την εποχή.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πόσο κοστίζει το ρολόι της Lamborghini Huracan STO;

Η Lady Gaga σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις μια Lamborghini (VIDEO)

Advertisement

H μια και μοναδική Lamborghini SC20