Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μία και μοναδική Lamborghini SC20

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μία και μοναδική Lamborghini SC20

ΝΕΑ

Η μία και μοναδική Lamborghini SC20

ΝΕΑ

Η Lamborghini SC20 είναι μία ανοιχτή Aventador 770 ίππων, με αίσθηση αγωνιστικού αυτοκινήτου και νόμιμο για χρήση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζετε μία ανοιχτή Lamborghini με δωδεκακύλινδρο κινητήρα, απλά τώρα έχει περισσότερη δύναμη.

Η Lamborghini Aventador έχει τόσο μεγάλο κύκλο ζωής που έχουμε χάσει τον αριθμό των μοντέλων (περιορισμένης και κανονικής παραγωγής) που έχουν παρουσιαστεί από το 2011. Θυμόμαστε ένα από τα πρώτα (την Aventador SVJ) ένα supercar, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 ως μοναδικό  μοντέλο για έναν πλούσιο αγοραστή. Το πνεύμα (των 700 ίππων) της «J» είναι ζωντανό, σχεδόν εννέα χρόνια μετά, με την αποκάλυψη της SC20.

Advertisement
Advertisement

Δημιουργήθηκε από την Lamborghini Squadra Corse και η SC20 είναι στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο. Το νέο speedster από την Ιταλία, είναι μια φυσική συνέχεια της SC18 Alston, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο μοντέλο της Squadra Corse που δημιουργήθηκε για τον δρόμο από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως και στην SC18 Alston, ο κινητήρας των 6.500 κ.εκ. αποδίδει την τερατώδη δύναμη των 770 ίππων και 720 Nm ροπής. Εάν αυτοί οι αριθμοί φαίνονται οικείοι, είναι επειδή ταιριάζουν απόλυτα με αυτούς της SVJ, της ταχύτερης των Aventador.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν ότι το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από την Squadra Corse, καθώς το στυλ είναι πολύ πιο επιθετικό σε σύγκριση με το Aventador J. Η δουλειά στην αεροδυναμική προσδίδει στο Speedster μία αγωνιστική εμφάνιση και το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Lamborghini λέει ότι εμπνεύστηκαν όχι μόνο από την SVJ, αλλά και από τις: Diablo VT Roadster, Veneno Roadster και την Concept S. Η μοναδική SC20 διαθέτει πίσω φώτα τύπου Sian και χρώμα αμαξώματος Bianco Fu με ξεχωριστές πινελιές Cepheus Blue σύμφωνα με εντολή του μυστηριώδους αγοραστή. Τα ανθρακονήματα χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό της καμπίνας (αεραγωγοί) αλλά και στα καθίσματα τα οποία είναι καλυμμένα με δέρμα και Alcantara ενώ οι λαβές των θυρών είναι κατασκευασμένες από συμπαγές αλουμίνιο.

Advertisement

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με την τιμή της, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η SC20 είναι πολύ πιο ακριβή από την Aventador SVJ, η οποία κόστισε σχεδόν 470.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Lamborghini Diablo έγινε 30 ετών!

Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán Evo

Advertisement

Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador